Česká voltiž v Ermelu ve finále

31. 7. 2019 Tisková informace Autor fotek: Petr Videnka

Čeští voltižéři bojovali o víkendu v holandském Ermelu o medaile na ME a na MS. Junioři finišovali v sobotu a v neděli vrcholily mistrovské soutěže seniorů.

Nejlépe se vedlo juniorské skupině z TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm na koni Aladin s Ondřejem Svobodou. Ti zajeli velmi pěknou finálovou volnou sestavu a celkově obsadili krásné 5. místo. Velký úspěch slavila členka tohoto týmu Tereza Czyžová, která startovala také v kategorii juniorských žen. Nejen, že se z 50 žen probojovala do finále, ale nakonec obsadila výborné 9. místo. 

Senioři uzavírali mistrovství Evropy v neděli. V jednotlivcích postoupil do finále pouze Jan Hablovič z TJ Voltiž Tlumačov na koni Tymián s Libuší Hablovičovou. Zajel svou volnou sestavu mnohem lépe než v prvním kole, ale ztráta se už nedala dohnat a nakonec se Honza umístil na 15. místě.     Celé závodní klání uzavírala finálová soutěž skupin, do které nastupovali zástupci z JK Voltiž Albertovec na koni Patriot s Andreou Videnkovou z 8. místa. Jedna členka týmu se zranila a tak za ní nastoupil do skupiny na poslední chvíli výše zmiňovaný Honza Hablovič.   Skupina zajela nádhernou finálovou volnou sestavu, která byla velmi kladně hodnocena i ze strany moderátorů na FEI TV a i ostatních soupeřů. Výkon byl i náležitě oceněn ze strany rozhodčích a skupina získala známku přes 8 bodů. To jí pomohlo ještě porazit závodníky z Holandska a tak si celkově odnesla v silné konkurenci krásné 7. místo z celkem 12 týmů.
Podobné články

„Voltiž je pro mě spojení gymnastiky, koní a adrenalinu,“ říká osmnáctiletá Tereza Czyžová, úspěšná voltižérka a reprezentantka, v rozhovoru pro…

Na koni začala Hana Šimečková jezdit jako sedmiletá. Brala to jako terapii. Dnes je mistryní republiky v akrobacii. Ve svých dvanácti letech dokáže…