Jsou hluší. Nebo roztrhaní minami. Na Ukrajině trpí i koně, viděli reportéři

28. 4. 2024 Michal Voska, Petr Topič Zdroj: iDnes.cz URL zdroje: www.idnes.cz
Idnes.cz
Idnes.cz

Vyšneve (od zpravodajů iDNES.cz) - Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu nejen za vojáky, kteří bojují proti Rusku, ale i za poznáním běžného života ve válkou sužované zemi. V té trpí nejen lidé, ale i zvířata. Například stáje ve Vyšneve, které leží mezi Záporožím a Doněckem, poskytují útočiště 111 hluchým koním. Dělostřelecká palba, exploze dopadajících granátů, ale i bombardování stájí je připravilo o sluch.

„Žije tu 111 koní, tedy zhruba stejně jako před válkou. Naše stáje jsou velmi známé. Máme špičkový odchov závodních koní. To vše ale válka změnila. Když se podíváte na budovy, jsou poničené od výbuchů. Dvě haly jsou úplně zničené. Všechny koně u nás jsou hluší a podobně to je u většiny koní v naší zemi,“ říká Jevgenij, který je správcem stájí ve Vyšneve.

Stojí před budovou, která byla opakovaně zasažena bombardováním. Obrovský kráter a stěny poseté šrapnely naznačují, jak dopadla zvířata, která se zde nacházela.

Celý článek přináší iDnes.cz: Jsou hluší. Nebo roztrhaní minami. Na Ukrajině trpí i koně, viděli reportéři

TN.cz
Podobné články

Koňské povozy v ulicích Prahy už více než rok zakazuje tržní řád metropole. Kočáry ale jezdí dál, sám magistrát jim totiž za milion korun ročně…

Novinky.cz

Karlovarští kriminalisté vyšetřují okolnosti požáru ve volnočasovém areálu pro rodiny s dětmi u řeky Ohře poblíž Karlových Varů. Zřejmě žhář tam…