V sobotu v Chuchli poprvé i s diváky!

3. 6. 2021 Tisková informace Autor fotek: Archiv Chuchle Arena Praha

Třetí pokračování dostihové sezóny 2021 v Chuchle Areně Praha bude zároveň letošním prvním, pro nějž se otevřou brány hlavního českého závodiště také veřejnosti. A protože dosavadní epidemická situace, se svými důsledky, výrazně zredukovala počet jarních dostihových dnů, byl o sobotní dostihy mezi realizačními týmy takový zájem, že došlo k rozdělení tří položek programu a místo plánovaných osmi se nakonec uskuteční celkem jedenáct dostihů.

Nejsledovanějšími testy budou dvě zkoušky první kategorie. V 69. Velké červnové ceně (2200 m, 135 tis. Kč) se představí tříletí koně, jejichž cílem má být za tři týdny České Derby. Mezi šestnácti kandidáty je favoritem stříbrný z Velké jarní ceny Vert Liberte (ž. Hrouda, 3,85:1) před Global Manem (ž. Foret, 5:1), který dosud startoval pouze ve Francii, kde koncem března (v Lyonu) dokázal i zvítězit.

Do 16. Memoriálu Jaroslava Maška (1400 m, 135 tis. Kč) míří tucet kvalitních čtyřletých a starších sprinterů a mílařů, roli favorita obdržel suverénní premiant loňského EJC Million Politicum (ž. Verner, 2,2:1), jenž do aktuálního dění vstoupil pátou příčkou v dubnovém Gomba handicapu, ve kterém nesl nejvyšší hmotnost.

Doprovodný program bude věnován nejmenším návštěvníkům, děti se mohou těšit mj. na pohádkovou stezku s hrami a úkoly, soutěže o ceny či dvě představení loutkového divadla.

V platnosti jsou, dle vládního nařízení, základní protiepidemická opatření (především podmínky ke vstupu v souvislosti s testováním, očkováním, či proděláním nemoci covid) – více ZDE. Kapacita návštěvníků je omezena na 1000 osob, k jistotě vstupu je potřeba mít buď celoroční vstupenku ("permanentku"), nebo zakoupit vstupenky v předprodeji. Do sobotního prodeje na pokladnách půjde již pouze počet vstupenek, které budou zbývat do naplnění povolené kapacity.

Do jedenácti dostihů nastoupí rekordní počet 151 koní a 36 jezdců, areál Chuchle Areny Praha se otevírá ve 12 hodin, start prvního dostihu je ve 14 hodin. Více o dostihovém dni ZDE.

Podobné články

Co dostih, to příběh. Tenhle je o Sunsetovi. Vracíme se tak k vítězi dubnového Poháru BICZ holding. Pro jeho majitele Jana Červenku to bylo první…

Letošní ročník nejprestižnějšího klasického dostihu sezóny získal nového partnera, 104. ročník Českého Derby se spojí se jménem společnosti…