68. Velká červnová cena má své vítěze

15. 8. 2020 Tisková informace Autor fotek: Archiv TMM

Dostihová sezóna v Chuchle Areně Praha pokračovala 15. srpna šestou kapitolou, která nabídla devět dostihů, z nichž dva z dostihů měly status nejvyšší kategorie.

Tři týdny před Českým Derby se tuto sobotu konala v Chuchle Areně Praha jeho hlavní předzkouška, 68. Velká červnová cena. Favoritem hlavního testu na 100. České Derby byl doma neporažený hnědák Rate. Největšími konkurenty v boji o vítězství mu měli být ryzák Cote Jardin s žokejem Jiřím Chaloupkou v sedle a hnědák Zoheyr s žokejem Jiřím Palíkem. Bez šancí nebyli ani Francimor a Spartico. Triumf si ale nakonec připsal hnědák srbského chovu Markoni LP. Jako druhý skončil Swinging Thomas s žokejem Janem Vernerem a třetí doběhl favorizovaný Rate s žokejem Milanem Zatloukalem.

V klisnám vyhrazené 17. Ceně Nory Jeane i při svém třetím letošním vystoupení zvítězila čtyřletá favoritka Tularka s žokejem Davidem Liškou. Druhá doběhla Pray For Paris s žokejem Pavlínou Filipovou. A třetí skončila Kingston Lilly a žokejem Beysim Ferhanovem. 

Kompletní výsledky dostihového dne naleznete zde.

Podobné články

Co dostih, to příběh. Tenhle je o Sunsetovi. Vracíme se tak k vítězi dubnového Poháru BICZ holding. Pro jeho majitele Jana Červenku to bylo první…

Letošní ročník nejprestižnějšího klasického dostihu sezóny získal nového partnera, 104. ročník Českého Derby se spojí se jménem společnosti…