HAFLINGER Vrchovany 2014 – víkend plný haflingů

5. 8. 2014 veronika sixtova Autor fotek: archiv autorky

Už jen několik srpnových dní zbývá do zahájení víkendu plného haflingů. Ve dnech 16. a 17. srpna 2014 se v severních Čechách, pod malebnou zříceninou hradu Starý Bernštejn, sejdou v areálu jezdeckého kolbiště ve Vrchovanech u Doks koně plemene hafling spolu se svými chovateli, majiteli a jezdci.

Pro haflingy je tu připravena už tradičně speciální výstava, které se mohou zúčastnit haflingerští koně všech věkových kategorií počínaje už hříbaty pod matkou a konče plemennými hřebci. Pořadatelům se, ve spolupráci s vedením českého svazu chovatelů haflinga, podařilo pro letošní ročník výstavy s názvem Haflinger Vrchovany 2014 zajistit zkušeného italského hodnotitele.

Čeští chovatelé mají tak jedinečnou příležitost nechat si posoudit své koně erudovaným odborníkem a zjistit tak reálné šance svých koní pro eventuální přihlášky na světovou výstavu haflingerů konanou v rakouském hřebčíně Ebbs v červnu 2015.

Celé vrchovanské výstavě bude předcházet ranní zápis tříletých a starších klisen haflingů do české PK. Po ukončení svodu klisen se budou na zdejším kolbišti konat sedlové výkonnostní zkoušky klisen plemene HF.

Samotná výstava započne hodinu po poledni a po jejím ukončení připravili pořadatelé večerní venkovní posezení s živou muzikou a dobrým občerstvením, což bude pěkná příležitost k přátelskému setkání všech zúčastněných - vystavovatelů, chovatelů i diváků.

sportovní šampionát haflingůNedělní Vrchovany už proběhnou pouze ve znamení sportu - čeká nás Šampionát plemene hafling v sedlových disciplínách a k němu přidružené hobby závody pro koně všech plemen.

Šampionát haflingů začne ranními drezurami, pokračovat bude skokovými soutěžemi a vyvrcholí terénní jízdou soutěže všestrannosti.

Tímto srdečně zveme všechny majitele a chovatele haflingů, vystavovatele, soutěžící jezdce ale i ostatní příznivce haflingů a koní jako takových k návštěvě jezdeckého areálu Vrchovany u Doks (okres Česká Lípa) o víkendu 16. a 17. srpna 2014.

Program:

sobota 16. 8. 2014
  • 8:00 svod klisen plemene hafling, následně ZV
  • 13:00 výstava Haflinger Vrchovany 2014
  • po skončení přátelské posezení s živou hudbou a občerstvením
neděle 17. 8. 2014
  • 9:00 začátek drezurních soutěží a následně skokové soutěže zakončené terénními jízdami
  • slavnostní vyhlášení vítězů Šampionátu haflingů v sedlových disciplínách

Přihlášku a propozice naleznete pod článkem.

Podobné články
Momentka z lekcí

Denisa Szabóová se svým českým teplokrevníkem Béďou protančila drezurou od úrovně Z po Prix St Georges a dlouhodobě se věnuje lektorské činnosti v…

Béďa v téměř 22 letech. Těší se dobrému zdraví a vitalitě

Denisa Szabóová se svým českým teplokrevníkem Béďou protančila drezurou od úrovně Z po Prix St Georges a dlouhodobě se věnuje lektorské činnosti v…