Výsledkový servis - halové závody spřežení ve Slatiňanech 03/2008

V sobotu 22.3.2008 se v Hřebčíně Slatiňany uskutečnily již tradiční halové závody spřežení. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 28 spřežení. V kategorii jednospřeží startovalo 17 spřežení, dvojspřeží bylo sedm a čtyřky čtyři. Pro soutěžící byl připraven pro ně dvoukolový parkur na čas.

Dopolední program začal soutěží jednospřeží a po prvním kole se do čela probojovala velmi rychlou jízdou Markéta Jelínková s Quintou z JK ACCOS Praha před Martinem Cábem s Figem a domácí ing. Kateřinou Neumannovou s hřebcem Sacramoso Rosa XLIV-42. V kategorii dvojspřeží se na start postavilo 7 dvojspřeží. 1. kolo zvládl nejlépe kladrubský Roman Vyskočil s koňmi Gss Alta XLII a Gss Altessa XLII, před Leošem Císařovským z JK Trojan s koňmi Bielik a Ido a průběžně třetím Alexandrem Soukupem z JK Ruda s Galicií a Gramem. Dopolední program uzavíralo 1. kolo soutěže čtyřek a zde si nejlépe vedl kladrubský Petr Vozáb, před Zdeňkem Jiráskem - JK Robousy a Liborem Kurkou – stáj 3K Přední Lhota.

Odpolední program začal druhým kolem soutěže čtyřek, v němž se nejlépe vedlo Jiřímu Nesvačilovi sen. z Hřebčína Favory Benice, před Petrem Vozábem a Liborem Kurkou. Celkovým vítězem dvoukolové soutěže se stal po zásluze Petr Vozáb s koňmi Generale Aversa XLIX, Generale Energica II, Generale Rigora XLIX-7 a Gss Ecrassé XXXIII-6, reprezentující JK NH Kladruby nad Labem, druhé místo obsadil Libor Kurka s koňmi Troja 1, Leslie, Mackie, Tim 2 ze stáje 3K Přední Lhota před třetím Zdeňkem Jiráskem – Nick 2, Nero 10, Lump, Aroma-8.

Druhé kolo soutěže jednospřeží se nejlépe povedlo MVDr. Pavlu Jadrníčkovi z JK Hřebčín Kladruby nad Labem s hřebcem Gss Aversa XLIV, ale ani nejrychlejší čas dne nestačil celkově na více než druhé místo v celkovém hodnocení. Druhý nejlepší čas druhého kolo pak naopak postačil vítězce prvního kola, Markétě Jelínkové s Quintou, reprezentující stáj ACCOS Praha, k vítězství v celkové soutěži. Třetí místo v druhém kole a zároveň v celkovém hodnocení získala domácí ing. Kateřina Neumannová s hřebcem Sacramoso Rosa XLIV-42.

V kategorii dvojspřeží předvedl nejrychlejší čas druhého kola Jiří Nesvačil jun z JK Hřebčín Kladruby nad Labem s koňmi Favory Amara XII-5 a Sacramoso Aversa XL-38 a celkově tak obsadil 3. místo v soutěži. Jízda na jistotu a čtvrtý čas druhého kola nakonec stačila Leoši Císařovskému s koňmi Bielik a Ido, reprezentujícím JK Trojan, na celkové druhé místo v soutěži. Díky vyrovnaným výkonům v obou kolech se s náskokem necelých 10 s. se stal vítězem soutěže Roman Vyskočil z JK Hřebčín Kladruby nad Labem s koňmi Gss Alta XLII a Gss Altessa XLII.

Oficiální a kompletní výsledkové listiny  jsou přiloženy pod článkem.

Tímto byla ukončena letošní halová sezóna spřežení a již nyní se můžeme těšit na první závody sezóny 2008 na otevřených kolbištích. Těmi budou tradiční mezinárodní závody v Kladrubech nad Labem ve dnech 17.-20.4.2008. A věřte, že se bude na co dívat - dle sdělení pořadatelů je předběžně přihlášeno více jak 100 spřežení...

Podobné články

Devatenáctý ročník mezinárodních závodů spřežení Rudolfův pohár započal přesně v den, kdy slaví svátek Rudolf, tedy 17. dubna a trval až do 21. dubna…

Devatenáctý ročník Rudolfova poháru má své vítěze.