Bohužel nemyslím tím žádný cvik z džigitovky. Myslím tím krajně nepříjemný zážitek, o který se postaralo sedlo s hruškou a dlouhé kožené chapsy.
Kůň - po malém úrazu trochu nastátý - mi na vyjížďce začal vyhazovat, ale nikdy z toho nebyl vážnější problém, dvakrát třikrát si vyhodil a zase byl jako milius. Jenže tentokrát si mě nadhodil trochu víc dopředu a pásek dlouhých kožených chapsů se mi zahákl za hrušku. Takže jsem visela na pravé straně jeho krku se zadkem v luftě a nemohla jsem NIC. Absolutně nic. Pár okamžiků mi trvalo, než jsem si uvědomila, co se stalo a dalších několik vteřin jsem se snažila rychle vysvobodit, protože stromy se míhaly nepříjemně blízko mé hlavy (naštěstí v přilbě). Ale marně, nemohla jsem se ani narovnat, ani rukama zapřít a ani spadnout nešlo. No.... nakonec to jediné šlo, tedy spadnout. Přezka povolila a já se poroučela k zemi. Řeknu vám, hodně, hodně nepříjemný zážitek, ta bezmoc....
Kolegyně, která jela za mnou z toho měla oči navrch hlavy, protože nedokázala pochopit, jak můžu jet na koni v tak nepřirozené pozici :-)). Když jsme se po chvíli uklidnily, řekla mi, že to stejné už jednou zažila, ale že ten "visící" jezdec visel hůř, prakticky úplně mimo sedlo.
Nosila jsem chapsy kvůli zimě, teď jsem pořídila zateplené rajtky a chapsy leží ve skříni, asi bude chvíli trvat, než je zase oblíknu.... Říkám si, že mít jen rajtky, nestalo by se to, protože u nich není za co se tak pevně zachytit. A buď bych při tom jeho skotačení normálně slítla, anebo bych - jako zatím pokaždé - pokračovala v jízdě.
Stalo se vám někdy něco podobného? Nebo jste viděly, slyšely o něčem podobném?