Ahoj všem, stěhuju svoji knihovnu a tak mě přitom napadlo založit nové téma.Máte nějakou koňařskou bibli, kterou střežíte jak oko v hlavě ? V mém dětství, za totalitního režimu, bylo koňských knížek zoufale málo. Pamatuju se jak sem prosila své rodiče, ať mi koupí i knížku, kde byli koně jen okrajově.
Mou dětskou biblí byla např. knížka z něm. překladu - Prázdninová jízda na koni (v té době těžko dostupná), nebo Chlapec a kůň, Kůň pro krakonoše, Dostihová čítanka, Spor o poníka, Útěk s Luciferem atd.
Ale mým nejvzácnějším pokladem je už notně poničená kniha, kterou zdědil tenkrát můj budoucí manžel se statkem (hurá budu mít svého koně!!!!) a to - Nový způsob léčení zvířat, psaná krásnou staročeštinou a podrobně se zabývající koňmi, nebo Chov koní 2 (jedničku sem nesehnala, nemáte ?), 80 let s koňmi od našeho předního hipologa prof. Václava Michala.
V současné době mě oslovil Vašek Bořánek a jeho Ray Hunt-V souladu s koněm, nebo životopis Bucka Brennemana Po stopách ztracených koní.Už teď se těším na další Bořánkovu knihu o Tomu Dorranceovi. Anebo tady přítomná Iveta Lažanská a její odpočinková kniha (super je povídka z Jezdectví o bílé arabce, kterou majitel miluje "více" než partnerku, to sem četla se smíchem 3x za sebou). Na zajímavé myšlenky mě přivedla i kniha Tanec s černým koněm, Koně nikdy nelžou atd, atd.Ještě by se jich pár našlo, ke kterým se ráda vracím. Mimo koní si ráda počtu i o psech, hlavně pasteveckých. Mimo 2 koníků mám i kavkazana. A co vy, jak se jmenuje Vaše koňařská bible ?