doporučte vhodného hřebce, klisna po Rosario

• Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 16:14

mismon
    Reakce na [1434033]: To je pravda, že s Eibischem by byla jistota autobusu téměř stoprocentní... ale tak záleží, jaké úmysly v případě chovu na takovéhle kobyle majitelka má, že ano;)

Tss, třeba chce koně pro dva až tři lidi:D

No dobře, je fakt, že jsem po něm zatím viděla jen exteriérově vydařené koně, proto jsem ho zmínila. Podle fotek mi extra dlouhý nepřipadá, ale pravda je že ta horní linie je nekorektní.

Já jsem si stejně jako Míša projela rodinu klisny, a proto bych eliminovala dost hřebců na základě té slabší holeně. Orido by mi připadal jako dobrá volba, ale na holeni taky moc nemá (21.5) a jak psala Míša, ta kobyla po něm je v kostře slabší. Jenže - najít hřebce korektního exteréru, slušně v krvi a zároveň s holení dvaadvacet, to je trochu problém:)
    Ještě mě napadá Lancelot, který má slušně hodnocené potomstvo a dle PK přidal mnoha dcerám kostru.
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 16:18

Reakce na [1434046]: Lancelot mě bohužel odrazuje vlastním projevem... otázka, jakého charakteru je tedy klisna, třeba přebije všechno, ale když ho člověk potká na závodech, nepůsobí dojmem charakterního a dobře jezditelného koně.
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 16:52

Reakce na [1434048]:
    Nikdy jsem ho neviděla, takže vycházím jen z toho, že jeho dcery jsou dobře hodnocené na výk.zk.:-)
    Celkem mě to zaujalo, takže jsem prošla seznam plemeníků pro letošní rok, ale vysloveně ideálního kandidáta jsem nenašla. Koukala jsem, že stále ještě pouští Landino, ten je v krvi dost a v potomstvu prověřený horem dolem ( http://www.sporthorse-data.com/d?i=563402 ), ale má taky na holeni málo a nevím jak moc je dostupný a plodný, když ho vyřadili z inseminace.
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 17:18

Reakce na [1434048]: jednu Lancelotku jsem odchovala, očekávala jsem, že vylepší exterierové nedostatky matky - nevylepšil, navíc dostala kobyla do vínku otevřené hlezno. Charakter měla dobrý, nová majitelka je s ní nadmíru spokojená co se týče charakteru a spolupráce.
    Ale je to jen jedno hříbě, takže ukazatel nula nula nic:-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 17:36

Tak jak to tu čtu tak jste mě donutily sem nakonec napsat...Samozřejmě že si každý tady píše co chce a řeší jiné otázky než jaká byla napsaná, ale nic...Samozřejmě všem za reakci děkuji...Jinak jsem chtěla vyvést z omylu ty kteří si myslí že jsme začátečník...nějaký čas se kolem koní točí a samozřejmě vím že se člověk učí celý život...Když jsem si kupovala koně byla jsem naprostý laik a kupovala jsem koně podle toho jak vypadá apod. Ale dnes už bych to udělala jinak...Ale když už jsem si tu kobylu koupila tak mi stačila..Jezdím pouze rekreačně a připustit jsem ji chtěla že má celkem dobrého otce. S tím že hříbě bych si chtěla nechat (poku to půjde) a pokud ne tak jsem nechtěla udělat "paskvila". Proto jsem chtěla poradit čím připustit abych neudělala chybu. Už jednou jsem připouštěla ale jinou kobylu a hříbě se mi narodilo s roštěpem (už není) a po této zkušenosti nechci udělat jakoukoli chybu...Jinak pokud mi chcete psát zda připouštět nebo ne, tak ani nepište. Nezajímá mě váš názor na připouštění, ani na něco jiného. Pokud víte o hřebci se kterým ano tak budu velice ráda, ale pokud se tu snažíte dohadovat o blbostech tak si raději ušetřete námahu...děkuji
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 19:39

Zdravím, tak mně by se líbil Sargoni. Ale jak již bylo řečeno, určitě zvažte pro a proti.
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 20:50

Reakce na [1434019]: Znám "jenom" její dva potomky, Help se zrovna moc nepomamil, Helco z ní měla víc... Oba byli ale velmi špatně jezditelný, charakterově úplně taky nic moc, ale skákat jim to skákalo :). Ale to jsme OT
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 20:52

Reakce na [1433966]: Otázka co přesně od hříběte chce. Podle fotek "něco skočit" bude asi tak do ZL (nic ve zlém), spíš nějakého pohodáře, charaktera a hlavně skvělý exteriér...

1 2

Equichannel na Facebooku

Naši partneři