Reakce na
[1434019]: No, ale pořád měla o dost vyšší známku za exteriér... a ne každý potomek se jí povedl, to se zase musí přiznat... má ještě nějaký další její potomek výkonnost vyšší než Z?
Co se Eibische týče, jeho potomstvo se mi obecně líbí, ale znám i pár nepovedených... vždy to je holt o té kobyle. Limited je milý hřebec se slušným exteriérem, na velké kobyle bych se trochu bála potomka slona, ono mu ty dětičky docelou rostou.
Dcery po Orido jsem si taky všimla, že se docela povedla, minimálně exteriérově... může být, když už, taky bych měla chuť volit krevného hřebce. Nicméně je pořád dobré si uvědomovat, že zatímco výkonnost sama o sobě se nedědí, exteriér je záležitost dědičná dost. A už tahleta kobyla po Orido má holeň 20. Takže dá se na to něco krevného a bude to dost možná na slabé holeni... ona bába Monika má psáno 18,5, to mě docela děsí;)
Je škoda, že PK online už není tak proklikávací, jak bývala, dá se třeba dohledat, že pravá sestra báby Klárka dala potomka(y) s výkonností ST v drezuře i skocích, ale už se člověk nedozví, s kým to bylo... bývalo by to mohlo pomoci;)
A když jsem byla v tom klikání, zkusila jsem zjistit, jestli u Rosaria jakožto mateřského otce zafungovala nějaká konkrétní kombinace. A zarazilo mě dost, že hřebec je v chovu od r.1994, přesto jen jedna jediná klisna(!!!) má potomstvo s výkonností (ať již jakoukoliv)... takže jediný potomek z matky po Rosario s výkonností, co jsem dohledala, je Bente Skari:
http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=138907 , ta je po Lopez. Lopez možná půjde sehnat ještě mražený, je pravdou, že ten dával tak charakterní potomstvo, že bych to třeba i zkusila, když už se nutně musí pouštět. Ale zrovna Bente Skari, co jsem jí tak potkávala, úplným vzorem psychické vyrovnanosti není;)