Charon nám nesedí - co naxos?

• Stálý odkaz | Vloženo 21. 01. 2012, 17:22

Dnes jsem vyzkoušela sedlo charon, 2 komora. Bohužel nám sedí dost nízko a jde dozadu. Takže když si sednu strčím tam jen jeden prst a je to dost natěsno, a ještě mám pocit že jedu dozadu. Co sedlo naxos? Je na jiný kostře? Sedělo by nám to líp? Jedničková komora by byla úzká. Mám starého hanulaye a ten nám sedí, jen už je fakt jetý...
    Děkuji moc za názory. Scháním skočku, z druhé ruky.
  • Stálý odkaz | Vloženo 21. 01. 2012, 17:46

Ráda uvítám i názory na jiné skočky. :))
  • Stálý odkaz | Vloženo 21. 01. 2012, 17:55

mám pocit, že zrovna tato sedla jsou na stejné kostře. co zkusit sedláře, aby sedlo napasoval?
  • Stálý odkaz | Vloženo 21. 01. 2012, 19:51

Nám cháron na koni sedí, ale je fakt, že křiví sed. Člověk se fakt musí snažit, aby na tom nějak vypadal.
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 10:38

Zavolejte sedláře a ten vám poradí nejlépe...Doporučuji pana Hauzra z Prahy, má skvělá sedla postavená na několika kostrách, koně vám změří a řekne jake sedlo by mu sedělo... Já jsem taky dlouho váhala jaké sedlo a pak jsem se stejne rozhodla pro Hauzra... Ale pokud chcete mít opravdu Kentaura a trváte si na něm tak si zavolejte asi někoho přímo od Kentaura..Ale nevím jestli vubec někdo takový je! ;)
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 11:29

Reakce na [1431922]: Po zkušenostech s jeho sedly a hlavně sedly dělanými na míru bych mu nedala změřit ani délku třmenů ;-)

Asi bych si taky pozvala někoho, kdo tomu rozumí nebo bych se zkusila poradit s Mismon :-) Já mám třeba Prestige, ale ty vyjdou i jeté dráž, ale zase dobře sedí na užších koních, na koule nejsou. Co mi vždycky dobře sedělo na koních byla sedla Stübben, je jich taky hodně typů a jsou dobře dělaná. Kentaury já už moc neznám, maximálně ty starší, ale jak sedí na koních a jaké mají kostry to nevím...
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 14:31

Reakce na [1431815]: Jestliže je Cháron moc nízko nad koněm, bude to s Naxosem jen horší. Moc nechápu ale to, jak píšeš, že jede dozadu.
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 14:42

Ja jsem to serila primo s Kentaurem. Nafotila kone ze vsech moznych uhlu a stran a jela do Prostejova. Ujal se me primo p. Ing. Kuba. Kone sice nevidel, ale solidne jsme vychazeli z fotek. Kdyz sedlo hned napoprve nesedelo, poslala jsem sedlo zpet a on bez jakehokoliv poplatku (ani postovne, ani za praci si nic neuctoval) mi predelal komoru na sirsi. Puvodni by sice koni vyhovovala, ale ne, kdyz sedlo nebylo jeste povolene.
    Aly myslim, ze kdyz zvednes telefon a zkusis se jich primo zeptat na pasovani, tak za to nic nedas ;-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 16:45

Pan Hauzr je hodně dobrej, určitě já osobně ho doporučuji...Za zkoušku nic nedáte :)
    Nemusíte sedlo hned kupovat, on přijede změří vám koně a pak vam da hned na místě třeba 2 sedla která si mužete na koni vyzkoušet a to i vy sama poznáte jestli sedí nebo ne :)
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 01. 2012, 17:29

Pokud ti sedí Kentaur, tak bych na tvém místě šla zase do Kentauru. Není žádný problém tam zavolat a zkusit se s nimi poradit ... . Není mi úplně jasný tvůj výběr sedla, protože tyto 2 modely jsou od sebe dost odlišný. Charon skokovej univerzal (takovej ten držák), kdežto Naxos skokovej close contact - takže dost podstatný rozdíl.
    Osobně nedám dopustit na Prestige a jejich systém pasování sedel na míru, ale v rámci toho, že hledáš sedlo z druhé ruky, tak je tato varianta mimo.
    Mám výbornou zkušenost se sedly Stübben - moc dobře sedí různým typům koním, takže když najdeš model, který ti vyhovuje, máš skoro vyhráno.
    Hauzra bych nechtěla ani kdyby mi za to platili! V životě jsem neviděla padnoucí sedlo Hauzr a to bohužel ani ty na míru ... . Pro mě jsou sedla Hauzr na stejné úrovni, jako "indie" - zadarmo drahý.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 01. 2012, 09:08

Reakce na [1431974]: Kupuji sedlo z druhé ruky, jsem student a nemám tolik finančních prostředků abych si mohla dovolit sedlo nové, natož znaku prestige a podobně. Na naxos jsem se ptala z důvodu, že jsem dostala nabídku pěkného sedla za pěknou cenu. A bylo to pouze o zeptání. Charon byla jednička ve výberu, bohužel nesedící, takže musíme hledat dál. Ale nevím co... Odpoledne zavolám našemu sedláři a popovídám si s ním o tom.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 01. 2012, 09:44

Reakce na [1432063]:
    Taky jsem shanela sedlo z druhe ruky do doby, nez jsem zjistila, ze moje zvire ma velmi atypicky hrbet. Kazdopadne se zkus podivat na stranky http://www.a-sedla.cz/, sedla jsou od pi. Dohnalove, sice je od Olomouce, coz je od Vas trochu z ruky, ale da se s ni na vsem domluvit, bud posle sedlo postou, nebo kdybys byla ochotna si pro ne zajet, tak me tenkrat pujcila na zkousku asi 7 sedel a mohla jsem zkouset, cenove taky zajimave. Je strasne mila a vstricna, mohu jen doporucit.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 01. 2012, 12:01

Reakce na [1432063]: S tím, že mě zarazila tvoje volba mezi Kentaur Naxos a Cháron jsem to nemyslela ve zlém ... .
    Tak asi by to nejdřív chtělo, aby sis namyslela, jestli chceš skokový close contact, skokový speciál, skokový univerzal nebo sedlo školního typu (sedla drezurní nebo drezurně univerzální evidentně nehledáš) a potom začít zkoušet a hledat sedla v tom typu, který sis zvolila. Bude to jednodušší jak pro tebe, tak i pro osobu, která ti s výběrem, popř. napasováním, bude pomáhat.
  • Stálý odkaz | Vloženo 24. 01. 2012, 13:29

Když je tady založeno toto téma. Chtěla bych se zeptat majitelů charona, jak jste s těmito typy spokojeni? Také bych se chtěla zeptat, jaký typ skokového sedla od kentaura je vhodný na kulatějšího koně.
    Děkuji za odpovědi.
  • Stálý odkaz | Vloženo 24. 01. 2012, 15:18

Já jsem s charonem spokojená kobyle sedí a mě taky.
  • Stálý odkaz | Vloženo 30. 01. 2012, 08:16

Tak sme vyzkoušeli další sedlo. Byl to Jos Lansink (typ ted teda nevím) v Mkové komoře a ta nám je malá. Není Mko náhodou jako dvojková komora? Tak 2 u charona (toho co jsem zkoušela) nám byla veliká, skoro dosedla an kohoutek, a 2ka u Lansinka malá. Kde je teda ten problém?:D Mrzí mě že nám charon neseděl, chtěla bych sedlo s většími opěrkami, ale mám pocit že dělají sedla spíš s měnšími.
  • Stálý odkaz | Vloženo 30. 01. 2012, 10:25

Reakce na [1432261]: Mně docela dobře seděl na kulatějším koni (ne koule bez kohoutku) starší Kentaur Ikaros II. Naprosto skvělé sedlo. Naopak v Charonu jsem se nemohla usadit, má na můj vkus moc velké opěrky. Ale sto lidí, sto názorů..

Reakce na [1433273]: Ano, komora M = MEDIUM , střední komora v porovnání s Kentaurem komora 2. Z opěrkovějších sedel mne napadá třeba Kieffer Norbert Koof, Garmisch, Stübben Scandica apod..
  • Stálý odkaz | Vloženo 30. 01. 2012, 11:18

Reakce na [1433290]: No já ikarose mám (resp. hanulaye) je fajn, ale už je v tak žalostném stavu že se hodí jen na ježdění do lesa a né po závodech (odřené, rozpárané no však to znáte). Tak hledám něco "novějšího" "hezčího":))) Ale co nám bude vyhovovat. Kobyla je kulatější, kohoutek má takový v normě.
    Tady je asi vidět že nejde porovnávat výrobce (ve velikostech komor) a asi ani typy. Prostě zkoušet:/
  • Stálý odkaz | Vloženo 02. 02. 2012, 20:11

Tak:) Měla jsem dnes ve stáji sedláře. Dávali sme na kobylu hermesa a naxose obojí 2 komora, obojí ji sedělo krásně. Hřbet má dobrý, je širší, ale sedí perfektně. S charonem byl problém kvůli ještě "staré kostře" (výroba 2007). Máte někdo zkušenosti se sedlem Hermeso??
  • Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 12:22

v Anglii použivaji oznaceni N, NM, M,MW,W,EXW, tak se to da pak blbe napasovat na česke 1,2,3,4 v Německu zase uplně jinak, a každy model sedi taky jinak, nakonec nám stejne nezbyde nic jineho,než to vyzkoušet :-) a pak kdyz uz to konecne sedi koni, tak to zas nevyhovuje jezdci :-) Takže hodně štěstí v hledání

Equichannel na Facebooku

Naši partneři