Názor na původ a jakého hřebce?

• Stálý odkaz | Vloženo 03. 02. 2012, 23:31

Reakce na [1434353]:
    Kus Miso :-)).Vim,ze na tomto foru je to nepochopitelne,ale ja Lavery kone neznam :-)).
    Ted neni cas lustrovat.Resili jsme ji nekdy?(chov)
    Pokud je to ona.Tak muj nazor
    Tak bych rekl ze zrovna ta plnokrevna klisna neni ideal.
    Do plnokrevneho chovu pro me bez pardonu ne.
    Do teplokrevneho moc diskuzi.
    Masis byl hodnocen.Ke kvalitam Detvana neni co dodat.Rodina Likoni celkove je slusna, i kdyz tady konkretne ..
    Spojeni Masis x Detvan o.k.
    Pro me je problem ten Gala Boy.Kariera slusna.Plemenik byl jaky byl.I kdyz co mohl ukazat tam kde stal a v te dobe u nas...Jeho rodina produkovala pravidelne vysoke pocty vitezu a vede ke slusnym klisnam,ale taky zadna slava.
    Jako m.o. neberu.
    Otec GB neni vyznamny prislusnik linie...
    Do teplokrevneho chovu by bylo mozne dat GALA BOY plus za vykonost potomstava.Otec ovsem opet nic.Az na ty skokany.
    Celkove me nicim nenadchne.Nejsou u nich ve sportu nejake vyznamne pozice na materskych stranach
    Mozna pri premysleni by se neco vymyslet dalo.....

Tot ve fofru muj nazor.

Pokud je klisna ovsem matka legendy "famozni zrzek" :-)).Vyvstava nova otazka
    Treba u Lincolna a jeho potomku se to neprojevilo.(u Reguluse je rodokmen o necem jinem).
    Ovsem kdyz je u zrzky ta Likoni tak blizko a jeji baba taktez.A V PRIME RODINE je nutne mit na pameti,ze je to matka RHODORA xx a LAMA xx.To neni jen slavna historie(vcetne OH kovu) a celkove IT(a castecne FR) angloarabu,ale hlavne NESKUTECNYCH PRIBEHU S POVAHAMA techto koni :-)).Proste takovych magoru krome tech s priponou "AA Sardo" uz po svete moc neskace a nebeha :-))

Jsou teda nahody nebo je historie "zrzku" podobna tem ze Sardinie
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 00:07

Reakce na [1434386]: To nebylo vůbec cíleno proti tobě, to bych si nedovolila:) To jen to, jak mě napadlo, že to bude ona, a Lída rozbor určitě ocení. A je to matka Zrzka, správná dedukce;) Dobrou noc přeju!
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 07:55

Jeee :-)
    Já si teda původně dělala srandu (za OT a zahlcování diskuse se omlouvám), jen mi to připomnělo když jsme před týdnem vyplňovali naší mladé (ze stejné matky) žádost na vystavení licence, trenér při pohledu na ty okopírované listy z Osvědčení o původu ČT kouknul právě na tu část " Masis, Detvan, Likoni" a docela zamyšleně pronesl : "ty hele... ale to vůbec nebyl špatnej folblut" :-)

tak mě to jen tak napadlo :-)
    jinak charakterově i výkonostně byla ...ehm, přesně v té kategorii "chraň pánbůh na něčem takovém odchovávat hříbata", nicméně ze tří potomků se vyloženě "nepovedl" pouze jeden (už zmiňovaný Zrzek, ale tam si myslím že to bylo hodně kombinací s Corsárem, tento hřebec nebyl úplně nejšťastnější volba, což jsme tenkrát nevěděli a nikdo nemohl odhadnout). Ale její první dcera má pod juniorkou výkonnost S drezura, S military... a její poslední hříbě (po Catango Z) se jeví zatím celkem psychicky vyrovnaně a skokově velice schopně :-) Tak uvidíme.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 08:33

Jinak - ještě, jasně že, "S" výkonnost potomstva není žádná hitparáda, to jsem napsala jen proto, že pro mě je to "S" zhruba takový mezník toho, že to nebyl úplnej průser :D Zvlášť od folbluta, kterému lezlo oko z ďůlků jen zacinkaly třmeny na sedle a nejčastější věta byla "já na ni jít nechci" :D :-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 09:55

"A i kdyz nevim jestly si Lavera dela p.... ci to mysli vazne :-)),dovolim si uvest zde vecne probiraneho kone u nehoz je Masis ve 3 a Likoni ve 3 a je to supr :-))
    Verim ze bude souhlasit i Silent Bob."

Milý a.s., Silent Bob souhlasí a nesouhlasí.
    Přijde mi naprosto UJETÉ zvolit si nějakou kombinaci v rodokmenu, uvést k ní nejúspěšnější možný produkt téhle kombinace a na základě toho hlásat, že ve všech rodokmenech je to super...
    Opět se bavíme o dvou rozdílných věcech, Masis a Lincoln kdekoliv jsou super, ale já říkám, že to jsou dvě jména z víc jak šedesáti, a že to NESMÍ být jediné kritérium kvality rodokmenu, pouhá dvě jména!

a.s., taky uvedu jeden příklad, mohutně probíraný prozměnu v zahraničí, a tím je Tiznow. Pro zasvěcené, kůň z velice slabé hřebčí linie, po prakticky neznámém otci, neznámé matce. Excelentní dostihový kůň a proti všem předpokladům velmi dobrý plemeník, o kterém se dneska diskutuje jako největší naději na záchranu linie Man o'War.
    Na stejném místě v rdokomenu, na jakém má dotazovaná klisna Legende Xanadu tu oslavovanou kombinaci Masis x Detvan, tam má Tiznow hřebce Pia Star a Tompion, což jsou jména chovatelsky nevýrazná a nepříliš ceněná - Pia Star byl sice Chefs-de-race, ale jeho vliv je dneska minimální.
    Podle tvého principu "Masis Likoni super", chceš mi tvrdit, že pokud v rodokmenu Tiznowa tihle dva hřebci "fungovali", jsou "super kombinací" všude, třeba u jakési herky jménem Jordan's Dancer, která ani neběhala?

A.s., já přece nikde neřekla, že kombinace Masis-Detvan-Likoni není OK, naopak, to je to nejlepší v našem chovu...
    Ale jasně jsem řekla, že cíleně vybrat v rodokmenu tři nejlepší jména a podle něj ho posuzovat je nesmysl! Alespoň pro mě coby cynika, pro útlocitnější duše to není nic víc než nalhávání si do kapsy, ať se to komu líbí nebo ne...

Ono občas by to chtělo, místo mnohořádkových analýz, do kterých "v diskuzi" nemá šanci skočit nikdo jiný, trochu vnímat kontext napsaného a diskutovat, a ne zahlcovat horami informací, jak sám píšeš, mnohokrát řečených.

Ad Regulus - já to vezmu z jiného pohledu:
    Otec skvělý, matka skvělá.
    Druhá generace - hřebci Masis a Dakota, výborní plemeníci oba.
    Třetí generace - City, Sicambre, Wiesenklee, všichni skvělí. Stupendous nebyl až takový zázrak, ale uměl dát Derby vítěze Kronenkranicha, v Anglii gr.3 koně Dakotu a v Japonsku řadu vítězů.
    Čtvrtá generace - Chefs-de-race hřebci Prince Bio, Right Royal a Bold Ruler, doplněné regionálními vlivy, ale pátá generace velmi silná odshora až dolů, z šestnácti hřebců je pět Chefs-de-race a mezi zbylými jsou Gay Crusader, Ksar, Relic, Neckar... a další kvalitní, Barneveldt nebo Rialto.

Regulus má prostě "silný" rodokmen, postavený na kvalitě skutečně generaci za generací.

Když si vezmu opět Legende Xanadu, kvůli které se sem Regulus zase zamotal, tak:
    Matka nic, otec Majáles. Z plnokrevného hlediska - taky víceméně nic.
    Druhá generace - Beneagles nic, Alywar - dva úspěšní koně...
    Třetí generace - Alydar bez diskuzí super, ale Lyon jen regionální význam, a Godswalk a Lorencio, to je škoda mluvit.
    Čtvrtá generace vcelku dobrá, ale Dancer's Image, předek v hřebčí linii (!), byl špatný plemeník a Rubint dal snad jen tuhle jednu kobylu, nic dalšího...
    Pátá generace výborná, ale narozdíl od Reguluse - ta kvalita u jejích potomků upadala.

Takže OK, oba jsou to koně, co mají v rodokmenu Masise a Likoni, ale ten rozdíl v kvalitě rodokmenu je obrovský.
    A já nechápu, o čem se tu vlastně bavíme, protože tohle snad musí vidět i poloslepý. Takže proč analýza Reguluse a proč diskuze o tom, že Masis-Likoni je fajn, když velmi záleží, v jakém rodokmenu ti dva jsou.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 11:13

Reakce na [1434404]: Asi nevím, o co ti jde, když Míra tu kobylu dál rozebral podrobněji. No, asi o ten konflikt za každou cenu.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 11:37

mismon
    Reakce na [1434404]: Asi nevím, o co ti jde, když Míra tu kobylu dál rozebral podrobněji. No, asi o ten konflikt za každou cenu.

Jo, já totiž musím mít vždycky pravdu. A děsně mě baví se hádat.
    Zajímavé, co se tu člověk o sobě vždycky dočte... :)

Mismon, nejde mi ani o tu kobylu, ani o Reguluse, kterého sem a.s. zase zatáhl, a já taky nechápu proč... Asi se chce taky hádat, že jo.
    Jde mi o techniku pouzování rodokmenu, o nic jiného. A už mě taky nebaví to tu dál omílat pořád dokola... Takže pokud každý, jehož kobyla má v rodokmenu Masise a kolem brak, chce skákat radostí nad úžasným rodokmenem, tak jen do toho.
    Howgh.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 11:55

Mě to fakt jen zajímalo.
    Čistě jen ze zevědavosti, v původech A1/1 se nevyznám :-)

Zezačátku asi došlo k nedorozumění, protože já neměla na mysli Reguluse, i když to tak vypadalo.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 12:04

Reakce na [1434417]: Tak postupně... Reguluse do toho Míra zatáhnul jako příklad, kde je tato kombinace "supr". Příklad toho, že, doplněno o další, v jeho případě to byla kombinace pro teplokrevný chov "supr". Při doplnění konkrétní kobyly už tu kombinaci jako tak "supr" neviděl. Takhle to čtu já. A tady je ta kombinace supr bylo ke konkrétnímu příkladu... ano, Reguluse.
    A tvoje reakce: "Přijde mi naprosto UJETÉ zvolit si nějakou kombinaci v rodokmenu, uvést k ní nejúspěšnější možný produkt téhle kombinace a na základě toho hlásat, že ve všech rodokmenech je to super..."
    No možná to ujeté je, ale on to tu taky nikdo nedělá, že jo...
    "A já nechápu, o čem se tu vlastně bavíme, protože tohle snad musí vidět i poloslepý. Takže proč analýza Reguluse a proč diskuze o tom, že Masis-Likoni je fajn, když velmi záleží, v jakém rodokmenu ti dva jsou."
    A to už je taky podle mého názoru docela útočné, ale ty konflikt nechceš, tak možná jen nešťastně formuluješ? No, nevím... možná to chce lépe a pomaleji číst, a pak třeba i pochopíš ten důvod, proč Míra vytáhnul toho Reguluse (nemusel, ale je to jenom diskuze, ne?).
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 19:47

Dobrý večer, ráda bych taky přidala původ mé klisny a poprosila znalé o informace k jejímu rodokmenu. V plnokrevném chovu se přiliš nevyznám a do budoucna bych možná uvažovala o teplokrevném chovu. Děkuji. Zde původ : http://www.pedigreequery.com/renaissance11
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 21:48

Omlouvám se za OT a ani to není mířeno proti Hance, ale opravdu nepochopím jednání hřebčína, že prodali z toho mizerného chovného stáda zrovna tuhle kobylu....
    Z mého pohledu: matka se mi moc líbí, DM je výborný otec matek, k bábě Redaktě (viz výše Regulus)...otec s výborným původem, ale "měkký" kůň se slabýma kostma (aspoň se říká), na kolik to předává potomkům nevím...z mého pohledu by tato kobyla měla zůstat v chovu A1/1...pokud nemá zdravotní problém anebo hříbata nevypadají zle (jakože Renny Storm nevypadal), tak jsem asi fakt už úplně mimo...a dopadnu jako Atik :-))
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 22:40

Vap: OT to není, hřebčín skutečně prodal ze svého stáda to nejlepší, co by mohl mít...A tahle patří mezi ně...dále třeba Samara Morgan. V tom zbytku si myslím, že je pár kobyl, které by se mohly prosadit, kdyby je nepouštěli hřebci typu "z ekonomických důvodů, aby byl obsazený box", jak pravila p. Balaštíková....

Silent Bob: myslím, že jsi a.s. nepochopila. Opravdu má velmi daleko do toho, aby soudil rodokmen podle toho, jak mu přisuzuješ Ty...

Tiznow je trochu zvláštní případ.
  • Stálý odkaz | Vloženo 05. 02. 2012, 16:42

Silent Bob prosimte.Pokusim se znovu.Asi si me nepochopila...
    Vytrhavas jen neco a na zaklade toho prisuzujes veci jak jsem je nemyslel...

Vrat se k me prvni reakci,prosim.

Pisu : "...Ja naprosto souhlasim se Silent Bob na Atikuv nazor a na cesky pohled na rodokmen.."
    pak tam bohuzel nestastne zahrnuju Laverinu poznamku u niz jsem si nebyl jist,jestly zertuje ci to mysli vazne.
    V zaveru opet zertovne rikam,ze tady je to pro Laveru o.k.

Muj rozbor vyse uvedeneho kone je podle meho nazoru rozumny pohled na rodokmen A1/1 klisny s kterou bych uvazoval do teplokrevneho chovu.NE obhajovani kombinace Masis x Likoni.
    (to byla jen odbocka k Lavere,jelikoz jsem nevedel jak to mysli.Misin prispevek s puvodem kone jsem na obrazovce videl az po naspsani vsech prispevku).

Prosimte opravdu nevim jestli pisu tak nesrozumitelne,tak ti naposled zopakuju moji myslenku(ve ktere se pak zhodujem...)
  • Stálý odkaz | Vloženo 05. 02. 2012, 16:56

Rodokmen,ktery uvadim je podle me idealni priklad co videt na klisne A1/1 pro chov.

Shodujem se v tom,ze se jedna o kvalitniho otce.Matku rodinu.V prvni ,druhe,treti a dalsich generacich.
    O.K.To pises ty a myslim,ze ja take.
    Navic proste uvadim,ze tyto kombinace jsou nesmirne uspesne ve svete.

Opakuju Regulusuv rodokmen nehodnotim z pohledu 2 jmen a s navaznosti na Laveru.
    Hodnotim jej jako ukazkovy rodokmen,ze vsech uhlu pohledu-
    Vyborne sestaveny v 5 peti generacich(promin,ale to tam jasne pisu)
    Klisna z vyborne rodiny a vse dalsi.
    Upozornuju,ze se jedna o v teplokrevnem chovu proverene kombinace.
    Upozornuju,ze se mi libi to ze nejen otec,ale i otec baby,otec prababy jsou vynikajici matersti otcove.Z vynikajicich rodin.

Ano mozna se v rychlosti vyjadruji nejasne.Proste PODIVEJ SE PROSIM NA PRVNI VETU MEHO PRVNIHO prispevku.O.K.
    Lavera byla jen odbocujici poznamka.

Ale pokud napisu,ze na ATIKUV nazor a cesky pohled rodokmen uvedu podle me "nazorny" priklad jak se na rodokmen klisny divat a uvedu jeden ukazkovy se zduraznenim rodokmenu(na cemz se shodujem),vyznamu m.o..rodin a fungujicich kombinaci a ty me na to napises ze podle me je to dukaz fungovani Masis x Likoni tak je asi zbytecne pokouset se nakjit spolecnou rec.
    Ja nenapsal ze Masis x Likoni bude fungovat vzdy.
    Ja ukazal rodokmen,ktery je podle me nazornou ukazkou vzoroveho sestaveni pro klisnu kterou bych chtel do teplokrevneho chovu a legracne odskocil k Lavere,ze tady je to fungujici..A jak vidis kdyby to bylo jinde budu se na to divat jinak(tak jak jsem to uvedl u Laveriny klisny a pritomnosti GB).

Pokud me opet nechapesc bohuzel....
  • Stálý odkaz | Vloženo 05. 02. 2012, 17:18

Silent Bob

Kdyz se znova divam na "tvuj" pohled na rodokmen Regula,tak pises presne to co ja.Pouze do 4 generace.Pak uvadim,ze dal zatim ne.Pisem stejne veci pouze kazdy jinak.
    I poznamku ke Stupendous(jeho kvalita v XX chovu) uvadim.Navic uvadim,ze oproti tomu se Stupendous v teplokrevnem chovu uplatnil mimoradne a to prave ve spojeni s Wiesenklee.(navic prave pres Kren..).

Ty pak pises proc diskutujem o R.Ze to musi videt kazdy.....Bohuzel,kdyz si uvedomim jeho vyuziti a divam na klisny na ktere se tady lidi ptaji,tak mam pocit ,ze v CR veci ktere povazujem za SAMOZREJME nejen,ze nevidi poloslepy,ale ani ti s dobrym zrakem.

Kdyz se tak divam,tak diskuze o tech naprosto samozrejmych vecich jsou tady porad k necemu.
    Dovolim si zase mali priklad.Ze rodina je u klisny v chovu zaklad by melo byt jasne....
    Podivejme se na klisny,ktere se tady objevuji a podivejme se naopak jake klisny se v inzerci nabizeji za babku,kde konci ci jsou.

Asi bychom povazovali za samozrejme,ktere puvodem ceske ci v cesku pusobici rodiny mohou byt nesmirne poklady pro teplokrevny chov,ale divajic se zde mam pochyby.

Divajic se do zahranicnich chovu,zebricku plemeniku podle GI,na zapadni drazby ci treba dnes na World Cup do Bordeaux opet mi zahranicni chovatele potvrzuji ze si jsou vedomi hodnoty W rodiny,rodiny Likoni,rodiny R,ci rodiny Kinscem....
    nezlob se divajic se tady tak ten pocit nemam.A pri pokusu v podobnych diskuzich zviraznit konkretni priklad kvalitne sestaveneho rodokmenu PO GENERACICH s DURAZEM na RODINY a perfektne proverenym me reknes ze vidim 2 jmena u rodokmenu ktery musi videt i poloslepy.
    Proste nemam ten pocit,kdyz se divam na tyto diskuze a strukturu cs stada,ze je vidi...

Mohu te ujistit ze ja vidim rodokmeny jako ty.Ne pouze 2 jmena.Pokud jsi to z mich prispevku tady nepochopila.Nevim jestly je chyba v mem vyjadrovani ci v nesnaze se chapet.
  • Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 08:03

• Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 13:09

Dobrý den,
    manžel vlastní plnokrevnou kobylku Hellien

http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=111512

Mohli by jste mi sdělit něco o jejím původu. Ráda bych jí připustila Carpalo, jestli je to vhodný hřebec, případně jestli by jste doporučili jiného, aby to mělo smysl.

Psala jsem do hlavní diskuze ne equichannelu a odpověděla mi jen Eva Holubcová tím bych jí chtěla poděkovat.

Děkuji za Vaše odpovědi.

Lada

Připojené soubory:

• Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 18:14

Reakce na [1434763]: nekupovali jste náhodou tuhle kobylku tak předloni v Zádveřicích na zlínsku?
  • Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 18:18

Ano, koupili jsme Helly v Zádveřicích.
  • Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 18:27

Myslela jsem si, že je to ona, taky jsme na ni byli koukat a zkoušet pod sedlem, když ji tehdy inzerovali...ale tak nějak jsme si "nepadli do oka"...:-) Myslím, že pro teplokrvný chov je ten její původ ideální..a pokud se dobře pamatuju, tak kobyla taky není žádná drobotina...:-) Když jsem tehdy pátrala po tom, co je zač, tak jsem narazala na její dceru, která byla ve sportu celkem úspěšná...
  • Stálý odkaz | Vloženo 06. 02. 2012, 20:42

Na plňáska je dost vysoká. Kupovali jsme ji pro holky co už trochu umí jezdit jen se potřebují zdokonalit. Jenže na provozácích na které sedne kde kdo. Tak jsme koupili Helly. Holky se na ní naučí jezdit a já si z ní vytáhnu hříbátko.
    My jsme si do oka padli.
    :-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 07. 02. 2012, 06:35

Reakce na [1434848]: Ony ty "Lincolnky" umí být veliký...jeli jsme pak ještě na jednu po něm do Doubrav a taky stodola, ta už nám do oka padla, ale tak nějak jsme se nedomluvili...:-)...Nakonec jsme si přivezli kobylu s naprosto šíleným a nepoužitelným původem pro cokoliv (aspoň si to myslím), :-), ale zato se zlatým srdcem...:-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 07. 02. 2012, 07:04

Helly má taky zlaté srdcíčko :-) Nám naprosto vyhovuje.
  • Stálý odkaz | Vloženo 07. 02. 2012, 10:22

dotaz na a.s.:
    Zajimalo by me, jak by se mohl v teplokrevnem chovu uchytit hrebec Torlus, vykonost, rychlost, v materske casti Windwurf, pribuzny Wiessenklee, dale Literat, Birkhahn...
  • Stálý odkaz | Vloženo 07. 02. 2012, 10:42

Reakce na [1434943]: chybicka :)
    je bez vlivu ND
    Trochu jsem se divala na Heraldikovu rodina a u nas nedavno jeste behala velmi uspesna stiplerka Hrivna, jejiz rodokmen je take velmi zajimavy
  • Stálý odkaz | Vloženo 07. 02. 2012, 15:05

Co tohle pedigree? jen ze zajímavosti. Děkuji http://www.pedigreequery.com/gesirah
  • Stálý odkaz | Vloženo 08. 02. 2012, 11:07

Lady V: odpověď viz mail...

ivettee: nestíhám, ale k té Gesirah, Vám pak napíšu během týdne.
  • Stálý odkaz | Vloženo 08. 02. 2012, 13:59

Moc děkuji.Zajímá mě názor lidí
  • Stálý odkaz | Vloženo 08. 02. 2012, 14:18

Reakce na [1435206]: Já akorát vím, že neběhala. Pouze jednou a to doběhla poslední
  • Stálý odkaz | Vloženo 08. 02. 2012, 14:28

1 2 3

Equichannel na Facebooku

Naši partneři