Reakce na
[1428864]: Vřele doporučuju koupit GPS-ku. Budeš fakt překvapená...
Já vycházela přesně z tvých předpokladů - člověk svižně 5km/h, takže na koni s přehledem 10km/h, pokud se kluše a cválá normál. Když makáme, v pohodě víc. Houbelec!!! Čučela jsem jak puk, první týdny jsem dokonce tvrdila, že to nemůže měřit dobře :-) Manžel se chlámal a měl poznámky, které mi nepřišly vtipné :-))
Samozřejmě to měří dobře, přímo výborně, a jak např.v publikaci od Karola (Jezdecká turistika) najdeme všichni, kdo nakoukneme, sedí to i obecně na časy v jezdecké turistice brané jako standard, tedy: v kroku 1km ujede jezdec na koni za 10min, v klusu 1km za 5min, cval 2,5-3min. Počítáno na mírně zvlněný terén... /Což byl ten problém - MÍRNĚ zvlněno tu fakt nemám:-), takže pokud dvouhodinový terén probíhal v našich krpálech, kde v tahu moc nenacváláš a i klusové úseky jsou kratší, než na rovině, pokud tedy nechceš uštvat zvíře, přišlo mi sice, jak moc máme uděláno, ale byl to "jen" objem, nikoli vzdálenost./
Takže je nutno hodně objektivně zaznamenávat i povahu terénu, ve kterém měření provádíš.
Jo, ještě postřeh - stačí pár dní v měsíci nejezdit, pár dní dát aktivní odpočinek např.pouhou krokovkou - a v měsíčních průměrech se to odrazí strašlivým způsobem, km/den jdou rapidně dolů.
Možná by se mohla připojit se svými postřehy třeba Vlaďka...