Institut - dotaz

• Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 09:16

Katka K.

Myslím si, že to by pana Vydru nijak zvlášť nerozhodilo, musí být na podobné situace zvyklý.

Jo. Přesně to mě napadlo taky. Ad lavera.

BTW, pokud někdo skenoval článek pro draace, mohla bych taky poprosit na mail? leprechaunek@email.cz. K Paddock Revue se nedostanu, ale toto bych si ráda přečetla...

Ad Vydra a Decent Fellow - na to už nemám slov. Zajímalo by mě jediné, kde se na něm Vydra vzal??? Když nemá rozum on, mohl by ho mít aspoň někdo zodpovědný za toho koně...
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 11:11

No jo ale daj se někde na netu najít ty fotky? Nebo jsi jen byla u focení? Zkusím najít někde tu reportáž nebo foto ale zatím neúspěšné :-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 12:50

Reakce na [1426273]: Decent Fellowa měl pan Vydra zřejmě proto, že i Decent je vítěz Velké Pardubické. Josef Váňa seděl samozřejmě na Tiumenovi a jeli a vedli dialog bok po boku, takže z hlediska zodpovědnosti v pořádku: Decent už netrénuje, je vyžraný a místo, kde se pohybovali, důvěrně zná. Akorát si pan Vydra pravděpodobně prosadil "bez udidla", a to už mi přišlo jako zbytečné píchání do vosího hnízda. Míru rizika ale nepřísluší posuzovat mně, pouze za sebe říkám, že bych do toho v případě DF nešla.

Ale jinak musím souhlasit s tím, že on už asi fakt je na podobné situace zvyklý. Dost možná zpočátku zkoušel prosadit nejen bez udidla, ale i bez sedla... Sedlo ale měl (šílenou šlupku dostihovou, tedy žádné pohodlí; ale měl ji).

Leithian: šlo o soukromé fotky. Vlastně bych to vůbec neměla tady rozpitvávat, což si uvědomuju a omlouvám se za to, ale mě to prostě nadzvedlo, hodně moc. Pan Vydra se v klidu projede na vítězi VP bez udidla a pravděpodobně z toho vyvodí další naprosto nesoudné, scestné a bohužel pro méně zkušené koňáky nebezpečné závěry. A to je špatně. A dokud se nikdo pořádně nezmrzačí, dokud mu volně pobíhajícího koně v rámci vandru nesejme auto anebo tím nezabije rodinu s dětmi, tak mu skutečné důsledky jeho "osvěty" úhledně zabalené v "přirozenosti" nedojdou.

:-(
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 16:06

Reakce na [1426286]:

Vkládám článek z Paddock Revue

Připojené soubory:

• Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 17:18

terunice: díky moc. :)

Jinak nemám slov, k tomuhle se vyjadřovat je zbytečné...
    Přiznám se ale k tomu, že nad spojením "zásadní změny v systému" mi hodně pokleslo srdce. To už není myšlenka soudného člověka... Silou teď hned kvůli mým názorům změnit staletí budované systémy a sporty...
    A jelikož Vydrovi doteď všechno procházelo a prochází i na místech nejvyšších, začínám se děsit, kdo, co a kdy toho m.g.ra zastaví. A kolik škody do té doby napáchá.
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 20:06

Pokud EQCH zasahuje měl by zasáhnout důrazně a účinně. Dříve než tato zdánlivě nevinná služba kamarádovi ze stáje, nebo od vedle, ještě zhorší už tak dost pošramocený a dobou zkřivený pohled veřejnosti na koně jako takové. Nebylo by poprvé, a na světě už se to dnes děje, kdy rozzuření daňoví poplatníci vraždí nevinné v ulicích*. Nechci nijak spojovat události právě probíhající (jihlavsko atp.) a společenskou náladu vůči koním. Za poslední vážné krize, nejen ekonomické, ale i společenské došlo k masovému hubení koní a jejich vyhlazování v zájmu soc. hospodaření a nových zítřků bez dřiny. "Nestaňte se otroky buržoazních přežitků a nechte za sebe pracovat stroje", bylo heslo tehdejší proti-krizové - komunistické vlády. Dneska je tah na branku trochu v jiné rovině. Jestli pan Vydra peníze přijme postará se nám všem o horké chvíle, při kterých budeme nuceni hájit vlastní a sobě nejbližší. Svoboda jednoho musí skončit tam kde ohrožuje svobodu druhých.

*Pravda tam jsou majitelé původu vyššího než řada našich, kteří na to vydělávají zejména rukama. O to víc se však budou bránit.

A pro ty, kteří stále fandí panu Vydrovi: Projít se někomu po ksichtě jde i bez podkov a uzdečky.
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 12. 2011, 20:21

Milý pan Vydra měl z prd**e kliku jak se říká že jel zrovna na DF a zrovna na koni u Váni všeobecně.. protože tak vychované a pohodové koně kteří v jakémkoli tréninkovém programu svezou i naprostýho začátečníka podle mě moc jiných lidí nemá. Decenta si pamatuju jako mladýho snad čerstvě obsedlýho když kdysi dorazil k váňovi :-) už tehdy a to byl mladej to byl pohodář.. narozdíl od kedona třeba který byl co pamatuju pěknej hajzlík :-) Takže jedině jemu vděčí za klidný svezení... ale přála bych mu pod prdel takovýho cipíska když by mu zatáh za ohlávku nebo nákrčák či na čem to jel a nebo barrowa.. zrovna ten by s nim parádně zamet jak se špinavym prádlem :-))))
  • Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 07:07

Reakce na [1426332]: Jsme úplně OT... ale v případě DF bych ráda podotkla, že zas až takový pohodář není, já si ho pamatuji i trošku "jinak":-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 08:59

Reakce na [1426350]: Já nevím jaký byl potom.. pamatuju se ho fakt jen stěží pár měsíců co k němu přišel jak nováček... vím že on byl tenkrát v pohodě, myslím ale nevím! že jsem na něm i jednou seděla na víceméně krokování ve výběhu ale to bych kecala potvrdit to nemužu.. naopak kedon byl schopnej celou vyjížďku proskákat s hlavou u země a prdelí u nebe :-) A třeba takový barrow venku.. jo to bych panu Vydrovi celkem přála... jak na něj někdo sed napálil to a nazdar.. zastavit prakticky nešel :-) kort bez udidla :-)))
  • Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 18:16

Reakce na [1426306]: jen souhlas, mám stále větší pocit, že se VV snaží buďnějak uživit- tak vymýšlí nesmysle který cpe do hlav lidem, co o koních a sportu nic neví, nebo co je horší, je to fanatik jedné pravdy co ještě způsobí mnoho bolesti koním. žádný institut bych těm dvěma zoufalcům neplatila, at´ˇ si je sponzorují jejich obdivovatelé
  • Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 18:40

Reakce na [1426300]:

"Se zdravými kopyty, bez podkov, bez železa v hubě by běhali lépe a hlavně by se uchovali déle ve zdraví."

:DDD
    No tak to už je fakt konečná a divím se, že se draace tak drží- fakt, že se v ohradě posadil na dostihového veterána a chce tím dokazovat, že jezdit dostihy jde i bez udidla- no to snad nemyslí vážně?
    Ať se zkusí posadit na bosého dostiháka na ohlávce na start steeplu- ať nežeru nějakého lehčího- a jsem zvědavá, jak bude tvrdit, že to jde i bez toho- pokud by se teda ještě někdy probral.

Je mi z toho smutno, ovšem vůbec nejhorší na tom je, že tím neohrožuje jenom sebe- to ať si klidně dělá- ale prostřednictvím médií i širokou veřejnost a až si takhle někdo vyskočí na bosého koníčka bez udidla a půjde skákat hirdy, kdo ponese zodpovědnost? Předpokládám, že pan Vydra to nebude.
    Sakra, mozek mi to nebere- dá se proti tomu bojovat?
  • Stálý odkaz | Vloženo 12. 12. 2011, 19:15

Reakce na [1426483]: no pokud mají pravdu tady
    http://epiphenom.fieldofscience.com/2008/1 … .html
    http://epiphenom.fieldofscience.com/2010/0 … .html
    nebo česky tento pán: http://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Koukol%C3%ADk
    pak máme bohužel smůlu. Navrch se to nedá ani vysvětlit (jim), protože alespon podle těch horních studií je pocit transcendence pro postiženého jedince natolik zásadní, že je pro něj ochoten obětovat kde co, včetně objektu vlastní víry (Vašek tedy sklidem cizí koně a když nebude zbytí, tak i vlastní). To z osobního hlediska a v rámci naší politiky opravdu oba dva představujou jenom takový malý holubí plť. Člověk by ani nevěděl kde začít...
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 07:32

Něco málo je v dnešním Blesku, na titulce. Nic moc článek teda, po prvním přečtení zklamání, ale lepší jak vidličkou do oka.
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 08:29

No ono sa to v laickej obci zvrhne na masivnu podporu (konecne sa prispelo na dobru vec, zachranme konicky a podobne), pretoze Blesk tam zabudol napisat tu najdolezitejsiu vec - a sice ze Vydra tie kone mrzaci a nie lieci ://
    Myslim ze tymto celej tej aktivite skor urobil medvediu sluzbu :(
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 10:35

lepsi nez nic, at se nam to libi nebo ne pořád je Blesk nejčtenejsi ceske medium. Možná video z reportáže na Hnevšíne po záléčení doktorem Vydrou by i cloveku bez znalosti konské problematiky napovedelo. Dost lidi ho jako herce má ráda, i já.
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 10:43

a nejlepsi je opravdu odborná reakce pana Vydry na jeho oficialnim webu Václav Vydra. Po té co mu tam ve vsí slusnosti par lidi napsalo, že se odmíta financne podilet na jeho akci odpovedel, že žávist je nejhorsi lidska vlastnost. Jak už tam nekdo odepsal, je tato fraze jednoduchou odpovedi a stava se z ní stejné kliše jako z odpovedi, že cesky narod by byl fajn, kdyby tak nezavidel neci uspech. Když na daný problem neumím odpovedet je nejlepsi rici, stejne vsichni zavidi ze
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 12:12

http://www.ahaonline.cz/clanek/aha-zverine … .html

nešlo by udělat něco třeba mezi uživateli equichannelu něco jako "anketu" kde by se uvedlo jméno majitele věk jméno a využití koně kteří byli ošetřeni strasser metodou a kým!! jaký byl stav před a jaký po....? nešla by nějaká taková studie? Tak by se ukázalo o něco líp komu to pomohlo a jaký je poměr těch uzdravených vůči těm "zničeným"...
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 14:04

A Občanské judo s Pavlínou Dankovou u vás ešte funguje? Skutočne by to chcelo medializovať v takej podobnej relácii, kde by bola diskusia Václava Vydru, MVDr. Mádra, politika (MZ ČR) na jednej strane so skutočnými odborníkmi z oblasti chovu koní a MVDr. na strane druhej. Diskusia by mala byť doplnená video zábermi notoricky chorých krívajúcich koní po liečebnom zákroku Vydru a Mádra. Aby sa ľuďom otvorili oči, na čo MZ ČR prispel čiastkou 5 mil. Kč.
    Je potrebné ľuďom vysvetliť, že tu nejde o spor medzi zástancami kovaných koní verzus zástancami bosonohých koní z princípu, ale že sa jedná o škodlivú "liečbu", alebo drastický permanentne sa opakujúci zásah aj do zdravých kopýt koní, v podaní Vydra-Mádr a spol.
  • Stálý odkaz | Vloženo 14. 12. 2011, 14:09

jarok, vystihl jsi to hezky.. něco takocého by to chtělo.... ovšem obávám se že odborníci by při takové diskuzi mádra a vydru asi umlátili :-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 01. 2012, 14:12

Takže v neděli na ČT2, v 11:45 pořad "Máte mě!"

Jakože Josef Váňa s Tiumenem a Václav Vydra s Decent Fellowem.
  • Stálý odkaz | Vloženo 04. 02. 2012, 11:57

Dobrý den všem, možná by stálo za to, napsat své názory i do diskuze pořadu Máte mě, kde VV kromě moderování své myšlenky propaguje. Určitě by stálo za to sledovat, zda tam svému institutu nebude dělat i reklamu , což by byl určitě střet zájmů…..
    Odkaz na diskuzi k pořadu :
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10321180725-mate-me/diskuse/

1 2

Equichannel na Facebooku

Naši partneři