Strasser - pokračování

• Stálý odkaz | Vloženo 09. 07. 2011, 09:03

kousal
    Tato konfrontace různě upravovaných kopyt mi příjde stejně nesmyslná,jako když proti sobě nastoupí tupý svalovec s vychrtlým inteligentem v souboji na páku.Výsledek je předem známý,ale kdo z nich opravdu vyhrál???

Kdepak! Zástupce Strasser trimu (ale určitě i jiných bosých trimů) tvrdí, že tento trim a jejich celostní péče ZVYŠUJÍ VÝKONNOST KONĚ. Já osobně se stavím za to cíleně porovnat nejen Strasser koně, ale i koně upravované jiným trimem. A budu ošklivá, Lokki, ještě víc :-))) Chtělo by to srovnávat ty koně ne jednu sezónu, ale více sezón, jejich výkonnostní růst a nebo aspoň uspokojivé výkonnostní "plató" :-) Ale to už by bylo o něčem jiném, to je mi jasné. Já jen, že pak by to bylo podle mě velmi zajímavé.
  • Stálý odkaz | Vloženo 09. 07. 2011, 10:35

Reakce na [1411093]: "-) kousale, ted sis ale pěkně naběhnul - tím svalovcem, co se tu vytahuje, jak dokáže úplně všechno jenom proto, že má přírodní svaly je tu strasser trim - dokonce má k tomu pět PR článků od začátku roku... Ti ostatní, co jsou o věci ochotní alespon trochu přemýšlet žádný porovnávání ani nenapadlo :-).
    To jaja: kolega ze stáje pětsetmetrů od nás jezdí koně naboso (myslím, že čtyři svoje a jednoho našeho). Třetí sezonu a ne špatně. Ale hranice výkonnosti je tak na hranici L-S, víc bosej kůň obvykle nedá. Právě letos experimentujou s výplněma do kopyta alespon na závody a easy boots po nich na loukách zbírám celý léto. Strasser ovšem ke svejm koním taky nepustí, není to idealista ale pragmatik - podkovy se šteftama tady stojí 1600kč...
  • Stálý odkaz | Vloženo 09. 07. 2011, 11:48

Reakce na [1411097]: V první řadě se musím ohradit - článek, který není označek PR, není PR!!! Články pana doktora Mádra NEJSOU PR! Jsou to řádné články, stejně jako kdokoli jiný publikující zde na webu dostal i on u svých článků možnost představit se (aby lidi věděli, kdo je vlastně autor "zač") a uvést odkaz na "své" stránky či na web, který chce. Kdokoli tu možnost má a NENÍ TO PR. Dokonce nabízíme autorům (většinou ale těm, jejichž články jsou redakcí vyloženě vyžádané) větší reklamu jako odměnu za článek místo honoráře, třeba banner nebo skutečný PR článek (= reklamní článek). To je zároveň info i pro případné další externí autory Equichannel.cz.

Jinak ohledně porovnání bosých trimů - já si taky myslím, že chození naboso má své limity - v téměř jakémkoli sportu. Prokázané to ale nemám a samozřejmě výjimky existují. Protože to ovlivňuje hodně faktorů. Nicméně mě jde o to: každý trim má svá specifika - mluvím skutečně o postupu, který je dle určitého "manuálu", dle zásad určitého systematicky zpracovaného trimu. Každý z těhcto trimu se kasá, že dokáže, že koně takto žijící a upravovaní mohou podávat srovnatelné výhody a často i říkají, že jejich výkony rostou. Ano, dalo by se srovnat koně okutého, dělaného přísně podle Strasser, přísně podle Jacksona, přísně dle bílé linky i koně, který je dělán z každého trochu podle potřeby, koně, který má kopyta na soutěže vytmelené apod. Ale je to fakt jen nápad, realizace by byla velmi náročná.
  • Stálý odkaz | Vloženo 10. 07. 2011, 13:27

Reakce na [1411094]: Tak koněčně něco rozumného,s Jajou souhlasím,je to široká oblast,která by stála za to prozkoumat,ale podmínkama jako v Z 15km v hod,vede jen k tomu,že lidé kteří nemají tolik zkušeností,koně odrovnají ať je bosý nebo nikoliv,ale zkoumat je několik let je jiná věc,rozhodně bych zrušila časový limit(na většině závodů je 12km pro úspěšné dokončení,na těžkých je i 10km,věř že vědí proč),nejde přeci o to odběhnout jeden závod,že?ale třeba bych počítala ujeté závodní km v sezoně,tím bych zrušila i Z,nezlob se ,ale moje kobyla má výkonnost CEI* a kvůli tobě fakt Zka jezdit nebudu Lokki.
    O tom jestli se zvyšuje úrověň bosých koní nevím,ale za zajímavost stojí že za svoji závodní kariéru Umon byl vyloučen jen jednou(běhal okovaný a ztratil podkovu-poslední kapka než jsme definitivně přešli naboso,přeci jenom je to lepší když ti nemá co upadnout:-))).),Nelske nebyla vyloučena ani jednou a Leika dvakrát,jednou v Bábolně bohužel upadla na asfaltu(díky tomu že byla bosá dopadla v tom chumlu nejlépe a docela to vybrala,ale pád si vyžádal svojí daň) a minulý týden po druhé,ale k tomu se nebudu vyjadřovat,protože bylo opravdu kulhání neprokazatelné.
    Kdežto okovaní koně bývají velmi často vyloučeni pro kulhání,třeba takové jen drobné,druhý den jsou ready,ale dá se to dohledat ve výsledcích jednotlivých koní,jakou mají úspěšnost dokončení a proč vypadli,možná je to o tom že nerespektují terén,bosý kůň po šutrech nepovalí,pokud je normální,má menší možnost uklouznutí a tudíž natažení šlachy na trávě a kdejakém bahnitém podkladu,v tom třeba já vidím u mých koní velmi velkou výhodu.
    ale jak píšete já si zatím mohu vybírat terén kde závody poběžím,nemám ambice na Mistrovství světa,takže jezdím tam kde je dobrý podklad,160km je ovšem otázkou zda je to možné,to je můj cíl,takže pokud vydržíte,Leika ve svých 20ti už tento závod nepoběží,ale obsedám dceru Nelske 5ti letou,takže za pár let pokud jí to půjde....s ní to mám v plánu,bosky s fjordem 160km.
  • Stálý odkaz | Vloženo 10. 07. 2011, 13:56

Reakce na [1411059]: ještě se vyjádřím ktomuto Lokki:
    Znovu to zopáknu, rychlost 15km/h není povinná, je k diskuzi a zdaleka nestačí na výhru - sorry vattunko, ale 40tku za patnáct vyhraješ jenom kontumačně (většinou proto, že ostatní neodhadli terén a koně). Čtyřicítka je Z - já nevím, kde už by měli jinde začínat amatéři (ty tvoje rychlokvašky) běhat - a to že je průměr sezony spíš ke 20km/h než mín není moje vina (a někdo, kdo dal 60km s průměrem 26 by o tom neměl mluvit vůbec). BTW letos by sis za patnáct ani neškrtla. Takže možná na to u nás není terén, akorát že to nikdo neví a tím pádem nebylo vítězi třeba v Hoštce blbý vyhrát s průměrnou rychlostí 23km/h.

Je zvláštní že Slavošov jsem vyhrála rychl.13.799,ano bylo to Sko,ale právě o to jde,pokud budu lítat Zka 20km v hod.,nikdy se na 80nedostanu,proto pravidla ,katgorizace...
    a v Hoštce jsem byla,shodou okolností jsem si také dovolila vyhrát,tentokrát 60km.sice rychl.16,591.ale i tak jsem koně celou dobu brzdila abych ho v tom hlubokém blátě a na těch silnicích neodrovnala,takže sorry ale jet v Hoštce 40 rychlostí 23 v hodině je prasárna,tím se omlouvám majiteli a jezdci a gratuluji,ráda bych ho viděla s tímto koněm nekolik dalších let ,hlavně na vyšších distancích:-)) a je úplně jedno jestli má nakováno nebo ne,a o tom to je,ne o jednom,dvou závodech.

V enduru prakticky žádný rychlokvašky nejsou - úspěšní jezdci jako ty a tobě podobní svojí nečinností nebo přímou podporou současnýho přístupu k licencím vstup nováčkům dokonale zamezili. Jedinej, kdo dneska může začít jezdit endurance jsou parkuroví nebo drezurní jezdci, přesně tak jak jste si to přáli.

a ještě k tomuhle:opět jseš mimo mísu a kdyby ses pořádně zajímal,nikdy by jsi toto nenapsal.to že jsou už dávno na papíře jiná pravidla pro získání ZZVJ, aby byla opět samostatná pro enduro jezdce,brzdí úplně někdo jiný a to že toto prosazují hlavně jezdci na mezinárodní úrovni,kteří už dávno licence mají,potažmo jejich děti,je fakt zvláštní,pořád se divím, že se na to už nevyprdnem,protože pro sebe to rozhodně nikdo z těchto lidí nedělá,ale kvůli Vám,kteří to stejně neoceníte.....fuj to jsem se rozčílila,tím se omlouvám že to je trochu OT.
  • Stálý odkaz | Vloženo 10. 07. 2011, 16:05

Pro jaju - pochopil jsem systém článků, díky za vysvětlení a omlouvám se :-)
    Pro vattunku: já furt nechápu, kde vidíš problém - minimální rychlosti jsem dal jenom pro Z a pro S, zopáknu 15 a 12,5 (takže by se ti i Slavošov počítal) - pro vyšší soutěže žádný omezení neplatí. Tak prostě napiš rovnou, že tě žádnej pohár nezajímá a že nikomu, že strouháš podle strasser dokazovat nebudeš a je to. Nikdo tebe osobně k ničemu nenutí, je to ryze dobrovolná záležitost... bud ber, nebo nech ležet. Já mám celkem přehled, takže vím jak jsi kde dopadla a proč - je to super výkon nejenom na plemeno ale i na jezdce a tým a ani já ani nikdo jinej to tu nezpochybňujeme.
    Co se týče rychlostí - moje nejvyšší dosažená na trati byla 19km/h a řekl jsem si, že to je na rekreaci spíž až dost, než tak akorát. A nemám nikomu za zlý že vyhraje s 23km/h, prostě má lepší nervy a rychlejšího koně (a na rozdíl od tebe ho předem neobviním ze špatné péče). Kde maj strop koně, zatím nikdo neví... Je to dostih, pokud to někomu vadí, neměl by se ho účastnit - a nebo pokud špatně snáší rychlost, může přejít vejš, kde jsou rychlosti nižší. Přijde mi trochu blbý obhajovat základní principy disciplíny před jejím jedním velmi úspěšným jezdcem.
    Z rychlostma a kategorizací to jsou akorát řeči - kategorizace měli zamezit tomu, aby právě nešel kůň udělat do s-t v jedný sezoně, ne proto, že koně co závodí rychle v Z maj pak zdravotní potíže. Jestli to bylo víc s ohledem na zdraví koní nebo spíš konkurenční doložka - kdo ví, to jde mimo mně...
    a ještě licence - pro lajky - endurance bojuje o svojí svébytnost od svého vzniku. Historie tlaků a změn je dobře dohledatelná tady na endurance foru, tak ji zkrátím. Původně (cca 10let zpátky) na licenci stačil test a body ze závodů. Pak komise vytrvalosti ustála nátlak jen částečně, takže krátkou chvíli nešlo udělat licence vůbec (cca 6měsíců mimo sezonu, žádné) a pak na poměrně dlouhou dobu zůstal systém, který fungoval špatně, ale nakonec si na něj lidi zvykli - tedy body z KP, drezura (občas i se skokama, podle nálady komise) a test, s tím, že platí také všeobecná licence. S nástupem nové manažerky disciplíny MvDr.Kalové disciplína boj o svoji svébytnost prohrála - licence endurance byla bez náhrady zrušena a byl snížen počet závodů (tak aby zůstali jenom ty kvalitní, jejími vlastními slovy). Tak jsme skoro přišli loni o závody v Pasekách... Protože prognoza vývoje disciplíny už byla předloni celkem jasná, začalo několik lidí připravovat mimo jiné i pravidla pro nové endurance licence. Tedy rámcový návrh licence byl hotov souběžně se zrušením staré, bohužel bez úspěchu a odezvy. Doufali jsme, že se podaří prosadit enduro licence do konce loňské sezony, ale nějak se nedaří ani letos - komise si je od dubna zatím ani nepřečetla (ironická poznámka), natož aby se uvažovalo o nějakým schvalování - takže vattunko, jezdi na koni a vyhrávej závody. To ti jde skvěle a o bosejch koních s tebou budu diskutovat rád. Ale k politice v endurance - možná by bylo lepší, kdyby ses na to opravdu vyprdla, protože tuhle zdržovací taktiku (druhou sezonu, kruci!!! sem si až musel poposednout, jak mě zase naběhla žíla...) a že o nic jinýho nejde (komise se scházejí prakticky co měsíc) fakt hodně z nás neocení...
  • Stálý odkaz | Vloženo 10. 07. 2011, 18:40

promin vattunko - nechal jsem se unést, licence v enduru jsou moje citlivý téma - jediná rozumná odměna, kterou můžu děckám ve stáji dát, je že jim půjčím koně a vezmu je na závody. A vítězství v KP nebo hobíčkách je fajn, ale bohužel taky to jediný, který můžou bez licence vyhrát (a bez postupu)...
    Vrátím to zpátky k původnímu tématu - zatím jediní, kdo se vůbec na obhajobu strasser trimu ozval, jsou majitelé malých koní a to vyvolává spíš víc otázek než odpovědí. Tak nějak se to tu docela dobře schází :-)) Cílová částka v poháru nemusí bejt konečná - pokud někdo provozuje jinej způsob trimu, chtěl by se účastnit a je ochoten navýšit prémii, asi by to nebylo od věci...
  • Stálý odkaz | Vloženo 10. 07. 2011, 19:19

Dík za omluvu - VAttunka si ji zaslouží - celou dobu podporuje změnu systému ZZVJ-e:-). Snad se to nyní podaří - je nová členka VV ČJF - JUDr. Říhová - a má připavit nové podmínky ZZVj. Je načase lokki, abyste zase tlačili přes své oblasti.

Jinak znám víc lidí, kteří dostali koně do S bosé - všichni si buď upravují kopyta sami nebo si pomáhají botičkami či výplněmi. Zůstala bych u původní myšlenky, ať se ukáže někdo, komu upravuje CERTIFIKOVANÝ kopytář metody Strasser a připraví své koně do Z (Vattunko máš certifikaci nebo si to děláš sama podle nastudovaných informací - a s vlastním rozumem?). Podmínky lokkiho na Z-ko jsou tvrdé, ale věřím, že je dobře připravený větší kůň klidně dá (pro kladrubáka žádný problém:-)).

Nechci se zúčastnit debaty, zda je těch 15 km/hod hodně nebo málo. Je to otázka konkrétních závodů, konkrétního počasí a povrchu, a samozřejmě plemene. A tam vidím nevýhodu malých plemen, ty krátké nožičky musí kmitat daleko rychleji než ty dlouhé a je to pro kopyta tak 2x větší zápřah (nastudováno do detailu na našich koních).

Pánové - Langere a Mádře - kde jste, proč nezvednete hozenou rukavici?

Vlaďka
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 07. 2011, 10:20

Reakce na [1411198]: ještě s dovolením rozvinu to OT - páč nějak nestačím zírat. Proč vítězovu jízdu nazvat "prasárnou", když jel v mezích pravidel, které daný závod poskytuje. Proč, pokud je to prasárna, je možné takto soutěže vypsat a následně zajet za bedlivého dozoru pořadatelů, rozhodčích a veterinářů? Proč tedy mohl opět svůj výkon zopakovat, tentokrát na vyšší distanci, a opět dojet tuto sobotu první a k tomu navrch dostal Cenu kondice? Někde je něco špatně a u nařčeného jezdce to rozhodně nevidím...
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 07. 2011, 10:44

Reakce na [1411238]: :-))) ježiš nepruď, je to přece tady pořád stejný :-))).

Jel jak pošuk a vyhrál. To se přece nesmí, musí jet jak poseroutka na pajdavý horský koze, a ne se hnát jak šílenec a být první, kuwa když ostatní se poctivě plouží v rámci dobrých mravů :-))))
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 07. 2011, 11:52

tak možná je zase na mně abych to vysvětlil - každá disciplína má nějakou achilovu patu a u endurance je to rychlost na čtyřicítkách. Bez ohledu na to, jak "horký" téma se probírá, vždycky když se sejdou uspěšní enduro jezdci, kteří čtyřicítky maximálně používají jako trénink pokud vůbec, stočí se řeč na tu "strašlivou" rychlost v Z a jak jí omezit. Bylo to stejný v dobách, kdy maximálka byla 15-16km/h a je to stejný dneska, kdy vítězové Z jezdí hodně přes dvacet. Dřív mě to strašně dráždilo (byl to mimo jiné taky oficiální důvod proč se museli zrušit Z pro jezdce bez licence), dneska mně to už moc nebere - jednak se objevili uspěšní jezdci který to komentujou minimálně (jako třeba vladka) a jednak na světovejch soutěžích se v T rychlosti v kole dostali přes třicet, takže 20-25 v Z je něco, na co si všichni tak jako tak budem muset zvyknout :-). Takže i když se omezí rychlost v Z, prostě se problém jenom přesune do S - ne každýho uspokojuje kontumační vítězství...
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 07. 2011, 11:52

Reakce na [1411238]:
    :-)) hele Rumbo to je dlouhodobá diskuze, kdo a co vydrží. Začíná se ukazovat, že prostě někteří koně mají na vyšší rychlosti - jen nikdo neví, co to s nimi dlouhodobě (a tam se to sčítá v letech) udělá. Takže tady stojí teorie o pomalém začátku a dlouhodobé kariéře oproti rychlým začátkům a rychlým koncům kariéry - otázka je, jestli opravdu platí.

Hoštka byla fakt rychlá, pro okovaného koně snad i přijatelný povrch - celou trať jsem neviděla. Náš kůň si projel s tím "vaším" poslední kolo, neměli problém s tempem ani jeden. Jenže jsou to svým zjevem dva koně,kteří se do vytrvaleckých tabulek nějak nevejdou - hodně velcí arabi. Ty přesvědčovat o tempu do 15 km/hod na rovinaté trati je docela problém:-).

Myslím, že budeme potřebovat víc let a víc rychlých koní, abychom posoudili, zda je ta rychlost tak velkým nebezpečím. A ještě je otázka, kdo si troufne rozhodnout, zda případné zdravotní problémy byly dány touto rychlostí nebo nap. zraněním na pastvině (což u nás zatím vede:-().

Ppindian - ty jedůvko jedovatá:-). No jo, vůbec si nedovedeš představit, jaký člověk zažívá šok, když si sedne na takové dělo a ono uklidňuje i ve vysokých rychlostech. Hlavně když si s předchozím koněm celou dobu hlídal rychlost a tepy, aby ho neuvařil:-).

Vlaďka
  • Stálý odkaz | Vloženo 11. 07. 2011, 12:19

vladka
    Reakce na [1411238]:

Ppindian - ty jedůvko jedovatá:-). No jo, vůbec si nedovedeš představit, jaký člověk zažívá šok, když si sedne na takové dělo a ono uklidňuje i ve vysokých rychlostech. Hlavně když si s předchozím koněm celou dobu hlídal rychlost a tepy, aby ho neuvařil:-).

Vlaďka

Sice nejezdím takovéhle trasy co vedou rovnou do salámu :-)), ale představit si to docela dovedu. Mám zhruba poloviční trakenskou kobylu a po celodením vandru k pelášení pro radost nemá nikdy daleko, povrch nepovrch, drobnosti neřeší, hlavně že může dopředu :-).

A proto navrhuji přípitek: Na krásu našich koní a rychlost našich žen
    :-))
  • Stálý odkaz | Vloženo 22. 07. 2011, 22:51

jak jsem slíbil, vydal jsem se na Hněvšínské pastviny a se svolením majitele statku navštívil i výběh kde jsou umístěni koně ošetřovaní zde diskutovanou metodou. Původně jsem tam jel s tím, že videa doplním ironickým komentářem, ale zjistil jsem,že ironie není na místě. Zde umístěná videa posílám zároveň na VS Příbram
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 05:12

Reakce na [1412289]:

mě to ani trošku nepřekvapuje :-( bohužel

jenže i přes tyhle videa se najdou lidi, kteří si to zdůvodní, že TOHLE je přece normální, a vůbec - naopak žádoucí část ozdravného procesu.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 07:15

To je příšerný. Doufám, že VS zasáhne a koním se dostane pomoci!
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 08:05

Reakce na [1412288]: Je asi jen dobře, že se budou stěhovat pryč.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 08:13

Reakce na [1411088]: :-), tady bych pochybovala.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 08:39

Reakce na [1412289]: No potěš koště :-(.Každopádně díky za ta videa.Zajímala by mne odpově´d na otázku proč,od toho,kdo to těm koním udělal.A tímto se veřejně omlouvám svému milovanému kováři,za to,že jsem loni prskala,když mi vzal starou mrchu víc,než jsem si představovala a ona pak tři dny típala po betonu - ve srovnání s těmito ukázkami skutečně neznatelně.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 09:54

Prosím pana Langera, aby k videím dal odpovídající komentář.

Konkrétně mě zajímá, kteráže část kulhání koně (klidně ve stopáži v minutách) je ta prospěšná, a která je přímo ta ozdravná a blahodárná. Abysme si v tom jednou pro vždy udělali jasno.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 10:03

Nejasne tuším, že pán Langer tu asi vyrukuje skôr so strašením a žalobami, než s vysvetlením...
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 10:07

Reakce na [1412289]: chjo, to je strasne, takova krasna zvirata. Jak muze clovek pomoct zastavit takova zvěrstva ?
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 10:17

Připojuji se s dotazem, co mají ta videa (teda kulhání koní na nich) znamenat?

Pokud to jsou koně akutně schvácení a přivezeni k léčbě, mají být léčeni ve speciálních "nemocničních" podmínkách, pokud to jsou koně léčeni z jiných pohybových problémů Strasser metodou, pak mají být na speciální Strasser klinice a ne v kamenitém výběhu, pokud je to jen běžná úprava kopyt, pak je to týrání. Mimochodem pak už chápu, co to znamená, když strasserovci tvrdí, že kůň musí mít citlivá kopyta, aby mohl dobře vybírat povrch, po kterém půjde. Ti koně ho velmi dobře vybírají, ti si jistě nebudou ničit nohy cváláním po šutrech, jako to dělají "okovaní chudáci"!!!
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 10:24

Na to se dá říct jen jediné : prasata největšího kalibru
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 10:30

Reakce na [1412289]: Hm. Podle toho velmi krátkého videa - pokud se dá vůbec něco posuzovat - bych jednoho z těch koní označila jako horšího bosonožce (ve smyslu vyšší citlivost na kamení, ale na rovném a pevném nebo měkkém funguje asi bez problémů) - podobného koně mám doma, proto se kamení vyhýbám, pokud to jde. Je to tuším Démon od Vaška Vydry, ten tmavý hnědák? Který je strouhaný dle Strasser už několik let? Taky je možné, že tomuhle se už chodí dobře, ale koně si strašně dlouho pamatují úseky, kde je to bolelo a psychika je mocná.
    Ostatní jsou doslova chromí a ačkoliv neznám jejich historii a důvod, proč chodí tak špatně, jak chodí, tito koně nepatří na pevný, natož kamenitý povrch, zejména ten chudák s laminitidními projevy by měl stát v hluboké vrstvě písku nebo mít botičky.
    Teorie, že při správném trimu koně bolestiví na kamení nejsou a nebudou, protože bude fungovat kopytní mechanismus atd., zdá se nějak neplatí. Nebo spíš máme každý jinou hranici snesitelnosti utrpení druhých.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 11:59

A víte, co je pikantní? Že po mediální masáži za vámi potom chodí nekoňáci a ptají se vás, proč lidi trápí ty koně podkovami, sedlem a uzdečkou, když Vydra říkal, že to koním škodí. Asi by stála za to i trchu "nekoňská" medializace tohoto stavu těch šťastných koní.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 12:06

Ta videa jsou otřesná!! Teda takováhle chůze by mě nepřekvapila u koně, který prochází nějakou fází, kdy se prostě léčí nějaký akutní problém, ale minimálně ve 3 z těch koní bych poznala koně pana Vydry (Nelly, Navarra, Gustav), tedy takto upavované již delší dobu a tohle mi v tom případě přijde skutečně nemístné. Ta kopyta mi připadají skutečně nepřirozene krátká. Je to hnus, velebnosti!!
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 12:09

Jinak já osobně mám koně tak trochu i ze zásady bez podkov,a le i proto, že na mé ježdění skutečně nejsou potřeba. Už delší čas se téměř bojím se hlásit k bosnožcům a to právě díky těm případům těch "ulras" bosonožcům. Po těhle videích zvažuju, zda nenakovat, aby si mě náhodou někdo nezařadil do téhle škatulky! Samozřejmě přeháním, ale už to tak vypadá.
  • Stálý odkaz | Vloženo 23. 07. 2011, 12:22

Prosba na Jáju,Katku,Helču,snad ne moc troufalá,nemohl by eqch požádat páně Vydru o stanovisko k těmto záběrům?Děkuju

1 2 3 4 5 ... 12

Equichannel na Facebooku

Naši partneři