Tak se nám vyskytl nový problém. Mám osmiletou fenu kolie, která se mnou chodí úplně všude a bez vodítka. Je naprosto poslušná , zvěř nehoní a jen cupitá za námi na koních. Je zvyklá chodit na všechny vyjížďky.
Máme pastviny za městem na pronajatých pozemcích, 500m od pastvin jsou samoty a v jednom domku bydlí náruživý myslivec. Loni už nás jednou slušně upozornil, že se psem nesmíme jezdit po loukách. Letos ale nám už dost nevybíravě vyhrožoval jak psa zastřelí na první pokus apod. CHápala bych kdyby byl naštvaný že mám psa navolno v lese. Ale první výtka na mého psa byla v těsné v blízkosti stavení a druhá když jsme chvíli trénovali na louce hned vedle naší ohrazené pastviny.
I kdyby nás sezřval za to že jezdíme na cizí louce, to bych také chápala, ale to mu nevadí " Po loukách si lítejte jak chcete, ale toho čokla nechtě doma, jinak je s ním amen!"
Znáte někdo příslušné zákony, kam až sahá myslivecká pravomoc?
\Ještě mě napadlo že kdybychom šli jen po cestě, tak na cestě by přece myslivec neměl nic řešit, Jde jen o úsek cca 2km kam až má tento myslivec ze svého domku rozhled. A nebo kdyby měl pes vodítko, což si ale zatím nejsem jistá zdali by to pobral můj oř, který má jinak snad ze všeho paniku.
Řešil jste někdo podobnou situaci?