Reakce na
[1350822]: Luk z ohnutého klacku bych moc nedoporučoval, v nevhodném okamžiku určitě praskne, načež jezdec třeba spadne, případně rupne tětiva z provázku a vyšvihne střelci oko. Můžu kdyžtak zapůjčit dětský luk své dcery, s ohledem na to, že se nejspíš bude střílet na pár metrů, bude zcela stačit. Má sice minimální sílu, ale to se může naopak hodit, pokud někteří účastníci nebudou mít se střelbou z koně zkušenost. Ono opřít se při napínání tětivy do silného luku může nevědomky znamenat také pořádně stisknout nohy a dát tak koni nechtěný povel. Pár šípů bych taky donesl. Kdybych se nezúčastnil jízdmo, aspoň bych se zajel podívat. Takže klidně přivezu i te OBI oštěp, mám s ním výborné zkušenosti. Na konci je akorát zahrocený nožem, což by mělo postačit.
Střílet šikmo před sebe je asi rozumné. Co to udělat tak, že by se střílelo vícekrát (třeba 3x?) s tím, že by se jezdec musel vrátit ke startu a vzít si další šíp (někde položený, zabodnutý? - hezké by bylo, kdyby ho musel sebrat ze země, ale to by asi bylo moc). Nevím, jak moc vyvolám pobouření, když navrhnu, aby se terč udělal z pytle naplněného slamou... pobouření proto, že to dělá dojem lidské postavy, což kulatý terč nedělá. Pytel je totiž vhodný terč na oštěp i na luk, i jednoduchý hrot se zabodne, dá se snadno vyndat bez poškození terče, nakreslil bych na něj akorát třebas uhlem velký střed ("srdce") - tak aspoň 15cm v průměru? - a zásah by se počítal buď srdce, nebo kamkoli jinam.
A co si budeme povídat, pro jízdní lučištníky i kopiníky holt terčem člověk (živý) byl...
Dřevec (pardon: plastec) z izolace je geniální nápad, nenapadlo mne to, ačkoli mám několik týdnů tuto věc před očima, anžto nám postupně vyrábějí koupelnu. Bylo by to hezké finále dvou nejvýše postupujících! Konec lze namáznout nějakou smytelnou barvou, stačí namočená křída, pak bude zásah neoddiskutovatelný.
Viděl bych to z navržených disciplín asi takto: vlajka = kvalifikace. Oštěp (hodit a trefit se je jednodušší než šípem). Luk. Dřevce=finále (pokud postoupí aspoň dva). Kdyby jich postoupilo víc než dva, dalo by se luk a dřevce vsunout to napichování kroužku. Dva nejlepší jdou do finále.
A doporučuju, aby byl určitý čas na přípravu a vyzkoušení ze strany těch, co třeba na koni luk v ruce neměli...