Hronovce pod vodou

• Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2009, 08:55

Právě včera 26.12. mi kamarádka poslala fotografie, jak vypadá stav ve stáji nemocnice Hronovce - hipoterapeutická stáj jíž si mnozí spojili s jménem Karol Hollý a jeho kursy v letních měsících. Skoro jako každý rok - za posledních let tedy přesně po šesté se vylil Hron a zaplavil stáje. Není to jen nějaké brouzdaliště, je to pořádná nadílka mokra a nepophody. Jen díky svažitosti výběhu (nijak velké, krajina je tam rovná jako dlaň, stojí koně v blátě na okraji zaplaveného území a jen díky Ing. Kláře Kováčové a jejímu synovy dostávají i v tyhle sváteční dny své krmení - přez plot, protože vchod je zaplaven. Pokusím se připojit nějaké fotky a v každém případě připojuji svůj obdiv té droboučké paní, která nejspíš nemá ani 50 kilo a stará se o koníčky i v takové chvíli.
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2009, 09:39

Já si nemůžu pomoct.
    Samozřejmě že je to hrozné neštěstí, když se něco takového stane, ale mě to teda přijde jako samozřejmost, že se NĚKDO (koně nemají majitele? nebo zmíněná paní je majitelka?) o koně stará i v takovéto těžké situaci.

Přijde mi to naprosto přirozené, samozřejmé. Pokud mám zvíře, jsem za něj PŘECE odpovědný i v případě smutné katastrofy, jako je zrovna tahle :-(

"připojuji svůj obdiv..." "...že se stará o koníčky i v takové chvíli..." na tom není nic obdivuhodného.... mě to teda přijde naprosto normální.

Samozřejmě to nic nemění na tom, že je mi hrozně líto co se stalo, bohužel, nenapadá mě, jak jinak aktivně pomoct (vzhledem k tomu, že je to od nás přes půl republiky).
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2009, 11:16

Svatá pravda - všichni majitelé by se měli starat.....
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2009, 22:10

Reakce na [1341656]: Lído, pokud vím, někteří koně patří nemocnici, jiní jsou "soukromí". Ing. Kováčové patří myslím jeden.
    A obdivuhodná ona je - i vzhledem k tomu, jakej je drobek, a jsou i jiná fyzická omezení.

Meg, kolik je tam koní teď na zimu? A co ti starší, naši oblíbenci - jak to nesou?

To je malér, bože...snad to stáj vydrží.
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 12. 2009, 23:31

http://kochanky.rajce.idnes.cz/povoden/ slíbené fotky z Hronovce....
    Helo, koní je tam jako smetí, k tomu pár koz, nějaká lama..... na "suchu" zůstal jen pruh nahoře u zdi, tak 10 metrů odhadem, u kruhovky je hřebec, ostatní koně jsou v zadním výběhu s přístřeškem, Klari krmí půjčenými vidlemi přes plot, dnes navečer přišla zpráva, že voda nepatrně opadá, tak snad už bude lépe, sice jsou zřejmě bez jádra, ale to lze do jara přežít, seno nějaké zůstalo. spoušť to bude řádná, jak ve výbězích, tak ve stáji, ale na fotkách je vidět, že jak Bagdád, tak Elbra jsou kulatí a v klidu, Samet také.... Holt mezisvátčí je hloupý čas na potíže...
  • Stálý odkaz | Vloženo 28. 12. 2009, 08:44

Reakce na [1341727]: No,tedy nic moc.Můžeme nějak pomoc,přes celou republiku?
  • Stálý odkaz | Vloženo 28. 12. 2009, 10:22

Evo, asi nemůžeme, nakonec je tam plnej špitál lidí, já jsem chtěla jen napsat, co se tam stalo a vlastně takhle poděkovat ing Kováčové, že se stará vysoko nad rámec a asi na hranici svých možností. Škody zaplatí pojišťovna, koně zřejmě přestojí potíže v horní části výběhu a pár týdnů si ani nevzpomenou. Kdežto, ti, co to tu budou číst si třeba vzpomenou :-)
  • Stálý odkaz | Vloženo 28. 12. 2009, 19:43

Voda do rána opadla, byl první pracovní den a sním mnoho lidí, kteří se přišli podívat na tu spoušť. Všude je bláto, zbylo mnoho práce, ale všichni jsou v pořádku. Dokonce i medvídek mýval, který při povodni utekl už se našel. Tak zas jeden konec s dobrým koncem bez zranění a ztrát ( snad krom iluzí)

Equichannel na Facebooku

Naši partneři