Utopení koně:-(

• Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 08:52

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-povoden- … .html tak povodeň zase řádila. Smutné:-(
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 09:20

mismon
    kteří byli v osudnou chvíli na pastvě. I když i oni skončili ve vodě, dokázali plavat

Včera od rána u nás hlásili o katastrofe na Morave, ale keď som to videl v TV správach, bol som zdrvený počtom mŕtvych a zranených ľudí a pohľadom na zničené domy, hospodárske budovy, cesty a na zaplavené polia a lúky.
    Na takýchto katastrofách je najhoršie to, že prídu náhle s ničivou silou a nikto nevie predvídať, ktoré miesto bude postihnuté.
    Kone, ktoré boli zatvorené v stajni nemali šancu sa zachrániť, ktoré boli vonku mali šancu sa zachrániť a aj sa zachránili.
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 12:57

Dnes jsem na diskusi přišla hledat právě nějaké zprávy o koních, protože na utrpení rodin, které neměly šanci se zachránit, nebo to stejně při pokusu o záchranu dopadlo tragicky, jsem myslela prakticky nepřetržitě dva dny.... V r. 1997 jsem se snažila pomoci se známými jedné příbuzné rodině v Troubkách, a nikdy mi ty obrázky nevymizí z paměti, prostě hrůza :((. Včera ve zprávávch hlásili, že ve vodě plavou mrtvá zvířata - v nepostiženější oblasti Novojičínsko je přeci školní statek, kde jsou ustájení koně, a dále spec. jmenovaný Kunín, také postižený nejvíce, je místo, kde jsme od p. Kubrického koupili našeho nejcharakternějšího koně, jakého jsem kdy poznala.... Pan Kubrický má vlastní chov, jezdí od i jeho dcera, v parkuru dosahují výborných výsledků, doufám, že je to minulo, nebo aspoň nepostihlo..., ale i ti, které to postihlo, a které nikdo třeba tady osobně nezná, by si zasloužili víc pozornosti, dostalo by se jim i větší pomoci. Je to hrozná tragédie, já vím, že do Prahy je ze Severní Moravy daleko (a tady je hodně Středočechů), ale radost ze zahráněného holého života se rychle promění na smutek nad ztrátami, a ztráty na životech zvířecích přátel a miláčků, bolí stejně, a k tomu existeční starosti.... První vlna solidarity brzy opadne, ale minimálně rok se ty obce nevrátí k normálnímu životu....tak teď to vím na 100%, umírali i koně, je to tak skličující, a je to tak blízko.... Jen jsem nemohla nevyjádřit ten inenzívní pocit bezmoci, který mě už dva dny ovládá... Časem snad přijdou i dobré zprávy, ale to neštěstí postižených nijak neumenší.. Je to asi OT, na druhé straně doufám, že se někdo ze severu třeba ozve...
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 13:57

No hrůza,nechtěla bych být v kůži toho majitele.Je to velká škoda hlavně když byly ty klisny březí o to větší ztráta.Přírodě se prostě nedá poručit.Ona si nevybírá.My máme stáj naštěstí na kopci takže koníci se jen brodili v bahně ale přesto se přes naši obec přehnala velká voda a mnoho lidí má vyplavené domy.
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 14:26

Reakce na [1318623]: Díky za tenhle příspěvek, teprve teď, po dvou dnech, mi začíná docházet, co se vlastně stalo. Tady na Liberecku o povodních pouze čteme a někdy člověk takové zprávy "z druhého konce republiky" vnímá na stejné úrovni jako např. smrt Michaela Jacksona, aneb "netýká se mě to".
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 15:10

Je to pravda, taky na to myslím. Můj tchán se vracel včera z Ostravy, a "říkal si, že to vezme kousek po staré silnici", asi byl jen zvědavý. Moc toho neřekl, jen že jedné rodině na kraji první vesnice, ke které přijel (a zase se vrátil, projet se nedalo, byly tam hlídky, asi kvůli rabování, a prý ještě voda na silnici), dal všechny peníze v hotovosti co měl u sebe, protože mu dost racionálně, a bez falešných emocí odpověděli, že oni potřebují Savo, lopaty, kýble, gumové rukavice, peníze na balenou vodu, které je pořád málo atp., a to hned!!! Všechny ty miliony na účtech ministerstev atd. k nim poputují měsíce, a ještě ne k nim, ale na kraj, z kraje ke starostovi, a ten to rozdá firmám, které opravují.....Opravdu smutné! Asi něco bude na tom starém: "Kdo rychle dává, dvakrát dává".
  • Stálý odkaz | Vloženo 26. 06. 2009, 23:21

Nám tekla řeka před barákem, koně naštěstí máme mimo záplavovou oblast. V Žilině, Bludovicích, Hodslavicích, Mořkově, to trhalo auta z cesty a prý spadlo i pár domů.. Koní je tu všude v okolí spousta, zprávy bohužel žádné nemám.
  • Stálý odkaz | Vloženo 27. 06. 2009, 16:06

Reakce na [1318608]: Já jela ve čtvrtek ráno do práce přes Ženklavu, Mořkov, Životice. Zpět už byla silnice uzavřená.vypadalo to jako kdyby se vesnicemi prohnala jedna velká vlna a pak se zas voda vrátila do koryta. V Mořkově má jeden starší pán dva tažáky a myslím, že jsou v pohodě. To, co se stalo v Jeseníku je hrozné. Je mi to moc líto. Kdybyste věděli o někom, kdo potřebuje pomoct, dejte vědět.
  • Stálý odkaz | Vloženo 28. 06. 2009, 23:42

Reakce na [1318623]: Ahoj. Kubricky byl dost vytopeny, je primo u potoka,nebyla jsem tam,jen co se povida. Kone zachranili nastesti vsechny.
  • Stálý odkaz | Vloženo 28. 06. 2009, 23:50

Reakce na [1318911]: Leňule, díky za zprávu, alespoň napůl dobrá, díky.
  • Stálý odkaz | Vloženo 21. 06. 2010, 19:34

Mně je to moc líto když vídím ty postižené oblasti. U nás to nebylo protože naše vesnice je na kopci,takže zádná voda. Ale je mi moc líto těch co to postilhlo a nejvíce těch ubohých zvířat které třba nemohou ven ze stáje...pak se utopí......:'-(

Equichannel na Facebooku

Doporučujeme:

Foto koní | Chladnokrevníci | Kurzy a semináře | JK Pegas